Boost je Zelfvertrouwen in Bed: Seksuologe Eveline Stallaart geeft tips

Voel je je soms onzeker tussen de lakens of durf je niet aan te geven wat je fijn vindt? Geen zorgen, je bent zeker niet de enige! Uit De Nationale Seksenquête van EasyToys blijkt dat 42% van de mensen niet makkelijk over seks praat met hun (seks)partner. Iets waar absoluut verandering in mag komen, vindt ook seksuoloog Eveline Stallaart. Ze geeft ons tips.

Praten over seks? Dat zou heel normaal moeten zijn. Door open te communiceren over je seksleven, leer je niet alleen je eigen verlangens kennen, maar ontdek je ook nieuwe manieren om elkaar te verwennen. Het helpt bovendien de orgasmekloof te verkleinen. Boost je seksleven met deze 6 tips:

1. Praat erover

Communicatie is key, ook in de slaapkamer. Voel je je onzeker of heb je bepaalde wensen? Praat erover! Het delen van je verlangens en zorgen kan je band met je partner versterken en je zelfvertrouwen vergroten. En wie weet, misschien ontdek je wel nieuwe dingen die jullie allebei fantastisch vinden.

“Het belangrijkste is dat wij als vrouw ook bewust zijn dat we mogen ontdekken wat onze wensen en grenzen zijn. Dat we niet enkel onze partner plezieren, maar dat we ook ons eigen plezier voorop stellen. Meer voelen en minder denken!”

2. Ga Solo!

Leer je lichaam kennen en wees niet bang om te experimenteren. Solo-sessies kunnen je helpen ontdekken wat je lekker vindt en hoe je het ultieme genot kunt bereiken. Als je weet wat je fijn vindt, kun je dit makkelijker communiceren naar je partner. Bovendien is het verkennen van je eigen seksualiteit niet alleen nuttig, maar ook superleuk! Experimenteer met speeltjes om te ontdekken welke plekjes jij graag aangeraakt wordt. Mei is Masturbatiemaand, de perfecte tijd om jezelf uit te dagen. Probeer bijvoorbeeld een digital detox waarbij je masturbeert zonder visuele prikkels, enkel met je eigen fantasie.

3. Vergroot je Kennis

Weten is meten, ook als het om seks gaat. Lees boeken, bekijk educatieve video’s of volg workshops over seksualiteit. Hoe meer je weet, hoe zelfverzekerder je je zult voelen. Het is tijd om mythes te ontkrachten en te leren wat echt werkt. Bovendien kan het je nieuwe ideeën geven om uit te proberen.

4. Zelfzorg en Zelfliefde

Lief zijn voor jezelf is essentieel. Werk aan je zelfbeeld en zelfliefde. Doe dingen die je gelukkig maken en waar je je goed bij voelt, zoals lichaamsbeweging, meditatie of het dragen van lingerie waarin je je onweerstaanbaar voelt. Als je je goed voelt over jezelf, straal je dat uit en voel je je vanzelf zekerder in bed.

5. Realistische Verwachtingen

In een wereld waar alles perfect lijkt te moeten zijn, kan de druk op seksuele prestaties hoog oplopen. Laat porno of andere onrealistische standaarden je beeld niet vertroebelen. Echte seks is rommelig, grappig en allesbehalve perfect. En dat is juist het mooie ervan. Accepteer dat niet elke vrijpartij even bijzonder zal zijn, maar dat elke ervaring jullie dichter bij elkaar brengt en helpt groeien in jullie seksualiteit.

Lees ook: zo introduceer je iets nieuws in bed

The Clitoris Conquest

In het kader van de orgasmekloof lanceerde EasyToys ‘The Clitoris Conquest’, een programma waarin koppels strijden om als eerste de top van ‘Mount Clitoris’ in de Filipijnen te bereiken. De realityshow is fictief, maar belicht de realistische orgasmekloof. Onderzoek toont aan dat minder dan 30% van de vrouwen een hoogtepunt bereikt tijdens seksuele activiteiten. Met The Clitoris Conquest wil EasyToys de kloof bespreekbaar en kleiner maken. Bekijk de trailer hier.