Slapen tussen hemel en aarde: boomhut met uitzicht op de Mont Blanc

Slapen in een boomhut, wie heeft er niet van gedroomd als kind? In de Franse regio Savoie Mont Blanc vind je Les Cabanes Entre Terre et Ciel, ofwel tussen hemel en aarde. Vier prachtige hutten hoog in de bomen. Wat te verwachten? Een schitterend uitzicht op de bergen, het bos en de magische Mont Blanc. De mooiste hut? Dat is wellicht de Cabane de Mont-Blanc. Een houten blokhut op hoge palen met op het terras een jacuzzi én sauna ton. Een unieke plek voor een bijzondere ervaring middenin de natuur. Slapen tussen hemel en aarde.

Tussen hemel en aarde

Na het passeren van het pittoreske dorpje Saint Nicolas de La Chapelle ligt op de berg een wel heel bijzondere plek: Les Cabanes Entre Terre et Ciel, ofwel een plek tussen hemel en aarde. Een viertal bijzondere boomhutten middenin de bossen. Of het nu hartje zomer is of een witte winter, op deze plek ontsnap je daadwerkelijk even aan alles en iedereen.

La Cabane Mont Blanc

Magische Mont Blanc

Bij aankomst parkeer ik mijn auto op de daarvoor bestemde plek aan de weg. Een host staat op me te wachten om me een warm welkom te heten. Vol enthousiasme vertelt ze over de verschillende boomhutten, het bos, de bergen en de nieuwe projecten. Met alleen een rugzak en een handtas (tip!) word ik de bossen ingeleid naar mijn slaapplaats van vandaag: een boomhut met uitzicht op de Mont Blanc.

Het is een klim vanaf de weg maar de bestemming is magisch. De boomhut – cabane in het Frans – met terras blijkt niet alleen een jacuzzi te hebben, maar ook nog eens een saunaton met uitzicht op de meest iconische berg van Frankrijk: de magische Mont Blanc. Het houten verblijf gaat volledig op in de natuur. Bij de bouw zijn alle bomen gespaard gebleven en heeft er één zelfs een bijzondere plek gekregen in het interieur wordt me verteld.

Na een korte toer door mijn verblijf en uitleg over het droogtoilet (want ja, het blijft een boomhut) en de maaltijd bezorging, is het tijd voor ontspanning. Nog net op tijd voor de zonsondergang duik ik de sauna in en zie de hemel langzaam roze kleuren. De zweetdruppeltjes stromen langzaam langs mijn lijf. Gehuld in een smetteloze witte badjas, geniet ik op het terras na van de hitte van de sauna en snuif de frisse berglucht op.

Lokale ingrediënten

De ingrediënten voor de kaasfondue van die avond hangen inmiddels in een romantische picknickmand aan de haak naast de deur. Alle producten die geserveerd worden komen uit te omgeving. Op een gaspitje maak ik met de bijgeleverde instructies de smeuïge kaasfondue klaar. Ik schenk mezelf een glas wijn en geniet.

Met een buik vol kaas, Savoyaarde wijn en charcuterie val ik in een diepe slaap.

In de ochtend hangt op de afgesproken tijd een picknickmand met jouw bestelling aan de haak naast de deur. Wederom croissants en pains au chocolat van de lokale bakker, yoghurt van de boer en jam van lokaal geoogste myrthilles. De Mont Blanc heeft zich inmiddels weer gehuld in een romige laag wolken, maar dat maakt het uitzicht er niet minder op. Een specht hakt een holletje in de boom die door het huisje loopt, vogels kwetteren en op de achtergrond hoor ik de bellen van de koeien rinkelen.

Boomhut Mont Blanc

Meer informatie

Benieuwd naar alle boomhutten van Les Cabanes Entre Terre et Ciel? Bezoek de website www.cabanes-entreterreetciel.fr

Disclaimer

Deze overnachting werd me aangeboden door de eigenaren van Cabanes Entre Terre et Ciel.