Blij dat ik brei: de Goedgemutste Breicampagne

perfectly-pinkHet is inmiddels ruim 3 jaar geleden dat ik in contact kwam met de smoothies van innocent: een bedrijf dat smoothies maakt van fruit en niets anders dan dat. De oprichters Jon, Rich en Adam stonden op een muziekfestival waar ze smoothies verkochten. Boven hun stand hing een groot bord met daarop de tekst: “Moeten wij onze baan opzeggen om deze smoothies te gaan verkopen?” Mensen konden stemmen in twee vuilnisbakken op JA of NEE. Aan het einde van het festival puilde de bak JA uit en innocent was geboren.

Inmiddels zijn er al behoorlijk wat varianten verkrijgbaar, waarvan mijn persoonlijke favoriet de braam/aardbei/zwarte bes variant is. Maar ook de mango/passievrucht variant laat ik mezelf regelmatig goed smaken. En wat blijkt nou? Er is sinds kort een nieuwe variant op de markt: Perfectly Pink. Deze smoothie bevat appel, banaan, sinaasappel, peer, bietensap en citroensap. Ik ben zéér benieuwd, zal binnenkort de Albert Heijn eens bezoeken om deze nieuwe variant te scoren!

innocent ondersteunt goede doelen

Het mooie aan innocent vind ik dat het niet alleen bezig is met winst maken, maar dat ze ondertussen ook wat moois doen voor de maatschappij. Ze doneren namelijk 10% van hun winst aan goede doelen. Een groot deel daarvan gaat naar de speciale innocent foundation. Deze foundation bestaat al sinds 2004 en heeft als doel om de armste mensen ter wereld te helpen om een eigen, gezonde toekomst op te bouwen.

Een andere actie van innocent is de Goedgemutste Breicampagne, waar ik graag wat verder op in wil gaan. Ouderen in Nederland blijken behoorlijk eenzaam te zijn en daar wilde innocent wat aan doen. Ze laten mensen mutsjes breien, deze worden op de flesjes van innocent smoothies gezet en per flesje gaat er een x bedrag naar het goede doel. Vorig jaar werden er 106.146 mutsjes gebreid, wat resulteerde in een donatie van ruim 25.000 euro voor het Nationale Ouderenfonds.

Zelf aan het breien geslagen

Toen ik van de actie hoorde, dacht ik: wow, vet! Daar wil ik ook wel aan mee doen! Daar liep ik toch wel tegen een probleempje aan: ik had namelijk geen flauw idee hoe dat moest, breien. Gelukkig heb ik een zeer geduldige moeder die mij het wel wilde leren (lees: in het begin dus grotendeels zelf de mutsjes maakte). Inmiddels kan ik het hele proces zelf: van de steken opzetten tot het mutsje in elkaar zetten. Ik ben trots 🙂

Ook dit jaar doe ik weer mee aan de actie. Tot nu toe heb ik een stuk of 10 à 15 mutsjes gemaakt, maar ik ben wel van plan er nog een flink aantal meer te maken. Ik heb nog even, want de mutsjes moeten uiterlijk eind december opgestuurd worden naar innocent. Meer weten over deze mutsige (kon deze woordgrap niet laten liggen 😉 ) actie, kijk dan op de website van de Goedgemutste Breicampagne. En doe zelf ook gerust mee 😉