Bij deze restaurants vier je Halloween: griezelig diner in Amsterdam

Het is bijna zo ver, het meest griezelige festijn van het jaar: Halloween! Steeds vaker worden ook in Nederland de Halloween kostuums uit de verkleedkist getoverd om samen te griezelen bij spookverhalen, duistere lekkernijen en trick or treats. Deze Amsterdamse restaurants spelen hier leuk op in en bieden een griezelig diner in Amsterdam. Van bloederige sausjes tot frites ‘vingers’. Om je handen bij af te likken!

MR PORTER – Halloween Sunday Roast Edition

Op heel wat zondagen stond de menukaart van het fine dining steakhouse MR PORTER in het teken van de échte Britse traditie; Sunday Roast. Elke week bracht dit traditionele concept een middag vol boterzacht vlees en weergaloze vlees- en vegetarische gerechten naar de nok van het W Amsterdam. Vanaf 24 oktober is die middag weer terug. En aangezien Halloween op een zondag valt, krijgt de 2e editie van dit eetfestijn een griezelig tintje. Sluit je week goed af en begin je maandag weer energiek met deze ‘Halloween Sunday Roast Edition’ bij MR PORTER op 31 oktober. Reserveer snel een tafeltje via de website of bel naar +31 20 811 3399.

Halloween vieren
Sunday Roast bij Mr. Porter

THE DUCHESS – Een spookachtig chocolade dessert

Trick or treat?! Voor de echte zoetekauw serveert restaurant The Duchess dit jaar wel een hele ‘spooky’ verrassing. Vanaf 27 oktober t/m 31 oktober transformeert deze adellijke hotspot haar welbekende Chocolate Explosion om in een ‘Halloween Edition’ van het gerecht. Gedurende deze week ben je van harte welkom om te genieten van deze spooky variant, waarbij er griezelige en eetbare spookjes en andere angstaanjagende eetbare-details te voor schijn komen nadat het spectaculaire stikstof is toegevoegd. Durf jij het aan? Reserveer jouw tafel via de website of bel naar +31 20 811 3322.

De signature ‘Chocolate Explosion’ van The Duchess

MOMO Restaurant, Bar & Lounge – Een ode aan Halloween

Speciaal voor Halloween voegt een van de bekendste hotspots in Amsterdam een dessert toe aan de kaart, met daarin het symbool dat deze periode zo goed weergeeft: pompoen! Streel je tong met pompoen pudding met maderijn en specerijen en tik een lekker glaasje weg. Geen dessert waarbij je iemand de stuipen op het lijf jaagt, zweethandjes of knikkende knieën van krijgt, maar een dessert die ode brengt aan deze dag. Kom jij hem proeven? Reserveer dan wel even via +31 20 671 7474 of ga naar de website.

Zoete pompoen bij MOMO

IZAKAYA Asian, Kitchen & Bar – Een culinaire Halloween

Nog meer pompoen en dan wel heel extravagant. Izakaya brengt een ode aan het Amerikaanse griezelfeest door middel van verrassende smaakcombinaties verwerkt in overheerlijke gerechten. Van 25 t/m 31 oktober staat een verrassende pompoensoep op het menu, geserveerd op spectaculaire wijze. Wij beginnen alvast te likkebaarden. Reserveren doe je via +31 20 305 3090 of ga naar de website.

Halloween diner
Pumpkin soep bij Izakaya

THE BUTCHER – Angstaanjagende frietjes

Hompen vers vlees, bloed en natuurlijk afgehakte vingers! Bij deze bloody burgerbar van Amsterdam, ben je voor een griezelige bestelling aan het juiste adres. In het weekend (29, 30 en 31 oktober) serveert THE BUTCHER bij al zijn locaties zoete aardappelfriet met een zwarte truffel mayonaise als topping. Bij het openmaken van de bestelling, weet je zeker dat hij of zij zal schrikken van angst. Je kunt een bestelling plaatsen via de apps of ga zelf langs bij een van de locaties.

Halloween menu
Duistere mayonaise bij The Butcher

Toni Loco – Pizza met een duister-randje

Wil jij niet dat alleen je outfit dit jaar griezelig en spookachtig is, maar ook jouw diner? Op vrijdag 20, zaterdag 30 en zondag 31 oktober serveert Toni een pizza met een duister-randje, namelijk een zwarte bodem. En deze bodem is natuurlijk perfect om een goede bodem te leggen voor een succesvol Halloweenfeestje thuis of in de kroeg. De pizza bestel je via de apps of haal hem af op de Albert Cuypstraat 59.

De Halloween pizzabodem van Toni Loco

Lees ook over hét Halloween festival nabij New York, in het creepy stadje Sleepy Hollow: The Jack O Lantern Haze.