Bezoek de Markthal Rotterdam

Na veel verhalen te hebben gehoord, stond een bezoekje aan de markthal in Rotterdam al enige tijd op mijn must-see lijstje. Toen wij tijdens ons weekendje weg toch in Rotterdam waren moest en zou ik de markthal zien.

Markthal Rotterdam

Ik (als foodie) was helemaal happy om hier naartoe te gaan. De markthal, die op 1 oktober 2014 werd geopend door Koningin Maxima, wordt ook wel het foodwalhalla van Nederland genoemd. Het gebouw bestaat uit een veertig meter hoge boog welke is uitgevoerd in natuursteen, voorzien van ramen. Aan de binnenkant van de boogvormige hal, is een indrukwekkend kunstwerk van ruim 11.000 m2 te zien. Het werk is gemaakt door Arno Coenen en Iris Roskam en bestaat uit levensgrote afbeeldingen van de verse producten die in de Markthal verkocht worden. Als je in de boog kijkt, zie je een kleurrijke ‘hemel’ van verse groenten, vlees, vis, brood en bloemen. Bij binnenkomst is dit meteen een eyecatcher!

Parkeren kun je heel gemakkelijk, er zijn maar liefst 1.200 parkeerplaatsen! Ook heel fijn, de parkeerplaats bevind zicht recht onder de markthal.

Het concept

Markthal Rotterdam is de eerste overdekte marktvloer van Nederland. De markthal is een bruisende (drukke) markt met lekker vlees, verse vis, brood dat nog warm is en ontelbaar veel soorten kaas en groenten net uit de grond. Ideaal is het overdekte, je hebt geen last van regen en of kou. De markthal biedt plaats aan 100 versunits, 15 food shops, 8 restaurants en zelfs een kookschool. Inderdaad een foodwalhalla dus!

En?

Onze ervaring van de markthal in Rotterdam is dat het een leuk concept is alleen hadden wij er meer van verwacht. Er zijn weinig écht onderscheidende producten/food units te vinden. Daarnaast waren we er op zaterdag en was het ontzettend druk. Als je hier dus graag naartoe wilt, kun je het beste doordeweek gaan.

Tips

  • De bloemenkraam voorin de markthal verkoopt naast mooie bloemen prachtige Delfsblauw-achtige vaasjes.
  • De Italiaanse kraam welke verse cannoli’s in verschillende smaken verkoopt! We love cannoli’s!
  • Monsieur Saucisson, verkoopt heerlijke borrel worstjes voor een leuke prijs én de worstjes blijven zeker 2 maanden houdbaar.
  • Dé olijvenkraam! Nog nooit zagen we zoveel verschillende olijven.
  • Zin in een Italiaanse lunch? Lunch dan bij Pastabar Sicily! Zo Italiaans dat zelfs de obers moeite hebben om Nederlands te spreken ;)! Hierdoor heb je bijna het gevoel dat je op vakantie bent. Ook heb je een prachtig uitzicht over de markthal.