Bewegen voor het goede doel met de app Fundrunner

Wellicht komt het je bekend voor: je zit op de bank en bent van plan om een flink aantal kilometers te gaan wandelen, een grote ronde te gaan fietsen of een behoorlijk stuk te gaan hardlopen. Maar je zit eigenlijk wel lekker en denkt: waar doe ik het eigenlijk voor? Nou, voor jezelf natuurlijk vooral. In mijn geval niet altijd (lees: vrijwel nooit) voldoende motivatie om daadwerkelijk op te staan, om te kleden en naar buiten te gaan. Maar daar is voor mij sinds kort verandering in gekomen door de app Fundrunner.  Je doet het dan niet alleen voor jezelf, maar ook voor een goed doel. Mooi toch?

Wat is Fundrunner?

Fundrunner is een app voor je smartphone. Het principe is heel simpel. Stel je voor dat je van plan bent om te gaan fietsen. Dan start je de Fundrunner app en kies je achtereenvolgens de onderstaande drie dingen uit:

  • De activiteit die je van plan bent te gaan doen (fietsen in dit geval).
  • Een goed doel dat je wilt steunen met jouw activiteit.
  • Een sponsor die geld overmaakt aan het goede doel van jouw keuze.

Je kunt kiezen uit verschillende activiteiten, waaronder hardlopen, wandelen, fietsen, schaatsen en skeeleren. Dit kun je doen voor diverse goede doelen, zoals Diabetes Fonds, Cordaid, Natuurmonumenten, Alzheimer Nederland, Leger des Heils en Het Rode Kruis. Per goed doel zijn er verschillende sponsors, waaronder Zekur, AGU, Plutosport, Denksport, Koga en KRO Magazine. Let op: niet alle sponsors steunen alle goede doelen, maar dit zie je in de app.

Een voorbeeld

Je kiest er voor om te gaan wandelen en daarmee wil je het Diabetes Fonds ondersteunen. Je kiest als sponsor voor Denksport die €0,50 geeft per gelopen kilometer met een maximum bedrag van €3,00. Als je 5 kilometer loopt, verdien je dus €2,50 voor het Diabets Fonds. Loop je 6 kilometer, dan verdien je €3,00 voor het Diabetes Fonds en loop je 7 kilometer, dan blijft dit in verband met het maximum op een donatie van €3,00.

Nadat je jouw activiteit hebt voltooid, moet je deze delen op social media (Facebook of Twitter). Doe je dit niet, dan wordt er geen geld overgemaakt naar het goede doel van jouw keuze.