BBQ Toetjes: Hemelse Modder

De naam zegt het al: dit toetje smaakt hemels! Het is weer tijd voor chocolade! Deze hemelse modder is simpel, snel gemaakt en vooral heerlijk!

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 200 gram pure chocolade
  • Eventueel aardbeien voor de garnering

Bereidingswijze

1. Breek de chocolade in stukken en smelt deze au bain marie.
2. Splits de eieren. Je hebt het eiwit van 5 eieren nodig, en de eierdooiers van 4 eieren. Gooi dus 1 dooier weg. Er mag géén eigeel bij het eiwit zitten, anders mislukt het!
3. Klop de eierdooiers 2 minuten met een vork.
4. Klop de eiwitten stijf met de mixer.
5. Roer de eierdooiers rustig door de gesmolten chocolade. Zorg ervoor dat de chocolade al een beetje is afgekoeld, anders stolt het ei.
6. Sla het chocolademengsel luchtig door het eiwit tot het goed gemixt is.
7. Verdeel het mengsel over de schaaltjes. Let op: Dit gerecht is heerlijk, maar ook erg machtig. Gebruik niet te grote schaaltjes.
8. Laat het minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
9. Voor het serveren, leg je een mooie aardbei op de hemelse modder.

Ga jij nog voor een 2e schaaltje?! Mmmmmm

Hemelse modder1