BBQ recept: deel 2 basilicum gehakballetjes!

Nog een topper onder onze barbecuegerechten. Net als de fetapakketjes valt dit ook altijd zeer goed in de smaak bij iedereen. Ik zou zeggen; maak, proef en je wilt nooit meer een speklap op je barbecue! Iedereen gaat voortaan voor deze overheerlijke basilicum gehaktballetjes.

Ingrediënten voor ongeveer 8 stokjes

  • 250 gram rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 5 theelepels vissaus (of meer naar smaak toevoegen)
  • 1 eetlepel suiker (of meer naar smaak toevoegen)
  • 1 theelepel peper
  • 1 basilicumplant voor ongeveer 40 blaadjes
  • Een handje ongezouten pinda’s

Benodigdheden

  • 8 satéprikkers
  • Vijzel
  • Koekenpan
  • Een BBQ!

Bereidingswijze

  1. Laat de satéprikkers minimaal 10 minuten weken in water.
  2. Meng de gesnipperde knoflook met de suiker, vissaus en peper in een kom.
  3. Doe het gehakt in de kom en kneed de mix goed door het gehakt heen.
  4. Spoel de basilicumblaadjes af onder de kraan en maak ze voorzichtig droog met keukenpapier.
  5. Rol kleine balletjes van het gehakt.
  6. Vouw een basilicumblaadje om het gehaktballetje. Als je blaadjes te klein zijn, kun je ook 2 blaadjes per balletje gebruiken.
  7. Prik het balletje voorzichtig aan een satéprikker. Prik zo dat het basilicumblaadje vast blijft zitten.
  8. Doe ongeveer 4 balletjes aan een stokje.
  9. Doe de pinda’s in de vijzel en maak deze fijn.
  10. Verwarm een koekenpan. Brand de stukjes pinda kort in de koekenpan.
  11. Doe de vermalen pinda’s in een apart bakje.
  12. Maak de barbecue klaar om te grillen.
  13. Grill de gehaktballetjes in ongeveer 5 minuten gaar.
  14. Haal de stokjes voorzichtig van de barbecue.
  15. Strooi wat pinda’s over de gehaktballetjes.
En eet smakelijk!