Nog een topper onder onze barbecuegerechten. Net als de fetapakketjes valt dit ook altijd zeer goed in de smaak bij iedereen. Ik zou zeggen; maak, proef en je wilt nooit meer een speklap op je barbecue! Iedereen gaat voortaan voor deze overheerlijke basilicum gehaktballetjes.
Ingrediënten voor ongeveer 8 stokjes
- 250 gram rundergehakt
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 5 theelepels vissaus (of meer naar smaak toevoegen)
- 1 eetlepel suiker (of meer naar smaak toevoegen)
- 1 theelepel peper
- 1 basilicumplant voor ongeveer 40 blaadjes
- Een handje ongezouten pinda’s
Benodigdheden
- 8 satéprikkers
- Vijzel
- Koekenpan
- Een BBQ!
Bereidingswijze
- Laat de satéprikkers minimaal 10 minuten weken in water.
- Meng de gesnipperde knoflook met de suiker, vissaus en peper in een kom.
- Doe het gehakt in de kom en kneed de mix goed door het gehakt heen.
- Spoel de basilicumblaadjes af onder de kraan en maak ze voorzichtig droog met keukenpapier.
- Rol kleine balletjes van het gehakt.
- Vouw een basilicumblaadje om het gehaktballetje. Als je blaadjes te klein zijn, kun je ook 2 blaadjes per balletje gebruiken.
- Prik het balletje voorzichtig aan een satéprikker. Prik zo dat het basilicumblaadje vast blijft zitten.
- Doe ongeveer 4 balletjes aan een stokje.
- Doe de pinda’s in de vijzel en maak deze fijn.
- Verwarm een koekenpan. Brand de stukjes pinda kort in de koekenpan.
- Doe de vermalen pinda’s in een apart bakje.
- Maak de barbecue klaar om te grillen.
- Grill de gehaktballetjes in ongeveer 5 minuten gaar.
- Haal de stokjes voorzichtig van de barbecue.
- Strooi wat pinda’s over de gehaktballetjes.