Het barbecueseizoen is weer begonnen! Voor mijn vriend en mij is het seizoen al lang begonnen. Bij de eerste zonnestraal zitten wij al buiten met de barbecue aan. We vinden het heerlijk om lekker lang te tafelen met een wijntje of biertje er bij. Maar van die vette hamburgers, speklappen en worsten hadden we al snel genoeg. We besloten daarom om onze BBQ-eetgewoontes aan te passen. Het moet natuurlijk én lekker blijven én niet te ongezond worden als je zoveel barbecuet. Tegenwoordig eten we daarom één goed stuk vlees, met wat lekkere bijgerechten zoals een aardappel en salade. Ik wil jullie mijn favoriete gerechten voor op de barbecue niet onthouden en begin daarom met mijn populaire fetapakketjes!
Ingrediënten en benodigdheden voor 4 pakketjes
* 1 teentje knoflook, gesnipperd
* 1 sjalotje
* Een blok feta
* 8 Cherrytomaatjes
* 12 blaadjes basilicum
* Peper
* Zout
* Olijfolie
* Aluminiumfolie
* Een BBQ!
Bereidingswijze
1. Scheur een stukje aluminiumfolie af van ongeveer 12 cm breed. Maak in het midden een kommetje. Ik gebruik hier altijd een klein schaaltje voor waar ik het aluminiumfolie in duw, zodat het kommetje goed blijft zitten tijdens de bereiding.
2. Doe een klein laagje olie in het kommetje.
3. Snijd 2 blokjes feta van ongeveer 3x2cm en leg deze in het kommetje.
4. Strooi wat gesnipperde knoflook over de feta
5. Snijd 2 cherrytomaatjes in tweeën en leg deze op de feta.
6. Leg 4 halve uienringen erop.
7. Sprenkel er nog wat olie over.
8. Betrooi met peper en zout.
9. Vouw het pakketje dicht.
10. Maak voor iedereen een pakketje.
11. Maak de barbecue klaar om te grillen.
12. Leg het pakketje ongeveer 15 minuten op de barbecue.
13. Haal het pakketje van de barbecue. Maak het voorzichtig open!
14. Breek 3 blaadjes basilicum en mix dit door het pakketje.