BBQ-recept: Atomic Buffalo Turds

Inmiddels is de zomer echt begonnen! Ons barbecueseizoen begon al vroeg. Nu hebben we ook de eerste hittegolf en dus de bijbehorende barbecues achter de rug. Dit vraagt om uitbreiding van ons repertoire barbecuegerechten. Al vervelen de basilicum gehaktballetjes niet snel: Het is tijd voor iets nieuws: Atomic Buffalo Turds!

Atomic Buffalo Turds

Atomic Buffalo Turds is een bekend gerecht in de barbecuewereld. Van de naam van dit barbecuerecept wordt je al nieuwsgierig! Deze Nucleaire Buffel Keutels hebben hun naam te danken aan de pittige jalapeño-pepers. De versie van onze keutels, de jalapeño gevuld met roomkaas en omwikkeld met spek zijn heerlijk.

Na het grillen zijn de jalapeños al een stuk minder pittig. Als je gasten niet van pittig houden, kun je de jalapeño vervangen door een zoete puntpaprika. Ze zijn dan wel iets minder Atomic.

Ingrediënten:

  • Een halve jalapeño (of puntpaprika) per Buffalo Turd
  • Roomkaas
  • Ontbijtspek, ongeveer 2 plakjes per Buffalo Turd

Bereidingswijze:

  1. Snijd het steeltje van de jalapeño en snijd de jalapeño in de lengte in tweeën.
  2. Haal de zaadlijsten uit de jalapeño. Hierin zit de ergste hitte, dus verwijder de zaadjes goed als je ze niet te pittig wil hebben. Was je handen daarna goed en wrijf niet in je ogen!
  3. Vul de peper met de roomkaas
  4. Wikkel 1 of 2 plakjes ontbijtspek om de peper. Zet eventueel vast met een cocktailprikker.
  5. Leg ze op de barbecue. Als het spek knapperig is, zijn ze klaar.

Eet Smakelijk!