Bastogne parfait – recept

Na alle heerlijke gezonde maaltijden zijn we in april toch toe aan een lekker toetje ;)! Daarom wilde ik dit recept graag met jullie delen: Bastogne parfait.
Heel makkelijk te maken, neemt weinig tijd in beslag en succes gegarandeerd!

Wat heb je nodig voor Bastogne Parfait?

Ingrediënten (voor 4 personen):
200 ml verse slagroom
100 gr. eierdooier (dit zijn ongeveer 6 eierdooiers)
100 gr. suiker
4 Bastognekoeken (heel fijn gemalen & evt. 1 bastogne koek extra voor de garnering)
1 doosje diepvries roodfruit

Bereidingstijd: ± 20 minuten & 3 uur opstijven in vriezer

Bastogneparfait

Bereidingswijze

Klop de slagroom lobbig (tot yoghurtdikte) en zet koud weg.

Verwarm de eierdooiers en suiker samen in een metalen kom langzaam al kloppend au bain-marie (boven een pan net niet kokend water) 7-10 min.
Als het eiermengsel lichtgeel en lobbig wordt, neem het dan meteen van het vuur en klop het met een mixer in stijve pieken.

Meng de gemalen koekjes door de slagroom en spatel langzaam het stijve eierdooiermengsel erdoor. Schep in vier vierkante bakjes en laat ± 3 uur opstijven in de vriezer.

Laatste stap: bestrooi de parfait met gemalen koekkruimels en verdeel het diepvries roodfuit over de vier bakjes als extra garnering.

Enjoy!