Bamboe kleding; lekker luchtig!

Kleding, lingerie en boxershorts.. steeds meer modemerken kiezen voor bamboe als basis voor hun stoffen. Het snelst groeiende gras ter wereld is een ideale grondstof voor het maken van kleding. De bamboestof heeft een natuurlijke glans en valt even zo soepel als zijde. Daarnaast is de stof van bamboevezels van nature anti-bacterieel en neemt het veel meer vocht op dan katoen. Bovendien is bamboe kleding lekker luchtig, ideaal voor de zomer dus!

Bamboe kleding
Bamboe, grondstof voor kleding

Bamboe, meer dan pandavoer

Bamboe kleding; lekker luchtig! Bamboe absorbeert zweet beter dan katoen en laat geen zweetlucht achter. Het is dus een ideale grondstof voor het maken van onderkleding. De plant waaruit het vezel gewonnen wordt – de Mosubamboe – heeft weinig water nodig en hoeft niet tegen plagen beschermd te worden. Ook groeit de plant als kool, waardoor er minder land nodig is voor evenveel grondstof als katoen. Alhoewel het verwerkingsproces van het maken van stof uit bamboevezels nog niet altijd even duurzaam is, heeft het ‘gras’ zeker de potentie om een volledig duurzame stof te worden. En dat is natuurlijk goed nieuws!

Bamboe kleding; lekker luchtig!

Bamboe boxers

Eén van die merken die kleding van bamboe maakt is Bamigo. Je kent ze misschien wel van de reclames met sexy mannelijke torso’s met een groot pandahoofd erboven. In een e-book op hun website lichten ze het productieproces van ‘hun bamboe’ toe en vertellen meer over wat zij doen voor een schonere wereld. De boxers van Bamigo zijn niet alleen beter voor het milieu dan de katoene versies, maar zien er ook nog eens bijzonder trendy uit. Dus mocht jij binnenkort de kast van jouw vriend opruimen…

Meer bamboe

Draag jij zelf al kleding van bamboe? En heb je nog andere ‘bamboe’ items in jouw huis staan? Van tandenborstels tot meubelstukken en van herbruikbare make-up ‘watten’ tot matrassen. Je ziet steeds meer items van bamboe voorbijkomen. Wij kijken er naar uit dat het productieproces nog meer verduurzaamd wordt en dat we een 100% duurzame toekomst met bamboe tegemoet gaan!

Meer fashion artikelen vind je hier.