Backpacken in Indonesië

Een reis maken.. naar een verre bestemming, low budget en een beetje zon is ook welkom!
Waar ga je dan heen in september? Naar Indonesië! Dan komt het volgende “dilemma”.. Welke eilanden bezoek je dan? Indonesië bestaat namelijk uit 17.508 eilanden waarvan er 6000 bewoond worden. De 5 grootste eilanden zijn: Java, Sumatra, Kalimantan, Nieuw-Guinea en Celebes.

Na wat research op internet, en gezellige avondjes met vrienden die in Indonesië zijn geweest hadden we de knoop doorgehakt: onze 3 weken durende reis zal gaan naar Java, Bali & de Gili eilanden (Lombok).

Java

We zijn met Lufthansa gevlogen vanaf Amsterdam naar Jakarta. Het ticket hebben we geboekt via Skyscanner. Een van mijn favoriete websites! Heerlijk om dagelijks even te kijken of er nog goedkope tickets op staan naar verre oorden. Het is dan ook echt een sport om uiteindelijk voor zo weinig mogelijk geld het ticket te boeken.
In Jakarta zijn we maar 1 dag gebleven en dit was ook meer dan genoeg. We hebben een bezoek gebracht aan de haven, waar nog veel Nederlandse invloeden te zien zijn uit de Koloniale tijd. Verder hebben we de Istiqlal moskee bezocht en de Geraja kathedraal.

Onze reis ging verder met de trein naar Yogyakarta. Echt een aanrader! Je ziet op deze manier veel van het land, en de trein is redelijk comfortabel. Voor (omgerekend) €30,- zit je eerste klas en stap je 9 uur later uit in Midden Java, in het centrum van Yogyakarta.

Rijstvelden op Java
Rijstvelden op Java

Borobudur

Natuurlijk dé trekpleister van Java! De grootste boeddhistische tempel ter wereld. We hebben een tour geboekt bij Viaviatours. Leuk weetje : deze organisatie biedt ‘eco friendly alternative tours’ aan. Je betaalt iets meer dan een gemiddelde tour maar de service is wel super goed. Bij (bijna) iedere tour zit een chauffeur én een Engelse sprekende gids inbegrepen. Daarnaast zijn ze milieubewust en omdat ze voor hun tours genoodzaakt zijn om auto’s te gebruiken, planten ze voor iedere geboekte tour een boom. Een mooi gebaar!
De borobudur is een prachtig indrukwekkend tempelcomplex. Het bestaat uit 9 verschillende etages, waar je overheen kan lopen. Helemaal op de top staat een grote stoepa centraal, met daaromheen 72 kleine stoepa’s.
Helaas trekt zo’n mooie bezienswaardigheid veel toeristen met zich mee, dus het was nog een hele uitdaging om een foto te maken zónder andere mensen op de achtergrond, maar het is gelukkig aardig gelukt.

Borobudur
Borobudur

Mount Bromo

Bromo is de bekenste, nog actieve (!) vulkaan van Java. Mount Bromo is niet de hoogste berg van de regio, maar de ligging is wel heel bijzonder. De vulkaan ligt samen met twee andere vulkanen in een zandzee van ongeveer 10 kilometer.
Wij zijn samen met onze gids om 3.00 vertrokken vanaf het hostel, om met een jeep naar de dichtstbijzijnde berg te rijden. Helemaal op de top, hebben we het laatste stukje lopend verder afgelegd om daarna rond 5.00 uur bij zonsopkomst Mount Bromo en het prachtige landschap te kunnen bewonderen. Een magisch moment!

Mount Bromo
Mount Bromo