Appeltaart Havermout ontbijtje

Zodra de dagen kouder worden verlangen wij naar de warme ontbijtjes. Met een grote kom havermout en een kop koffie kruipen we onder een kleedje, terwijl de regen op het raam tikt. Ofja, dat doen we maar al te graag in het weekend. Doordeweeks moet ons warme ontbijtje vooral snel gemaakt zijn.

En laat dit havermoutje nou net super snel en gemakkelijk te maken zijn. We geven je het recept!

Havermout Appeltaart ontbijtje

Havermout met de smaak van appeltaart. Warme appeltaart die net uit de oven komt. De smaak van dit havermoutje komt echt aardig in de buurt.

Met het recept voor Appeltaart Havermout kun je gemakkelijk variëren. Hieronder staat ons favoriet recept, maar dit kun je naar smaak aanpassen. Maak de havermout zoeter met honing of gebruik melk in plaats van water voor een romigere smaak.

Ingrediënten voor 1 flinke kom havermout
40 gr havermout
150 ml water (of melk)
1 appel
1 tl kaneel
1 tl agave siroop of honing
1 klein handje rozijnen
1 klein handje walnoten (of andere noten)

Recept

Allereerst maken we de havermout warm. Voeg het water bij de havermout en maak het warm in een pannetje of in een kom in de magnetron.

Snijd de appel in kleine stukjes, terwijl de havermout aan het opwarmen is. Voeg vervolgens de appelstukjes toe aan je havermout en laat dit mee warm worden.

Voeg op het laatste moment een klein handje rozijnen toe en breng de havermout op smaak met kaneel. Je kunt de havermout zoeter maken met een beetje agave siroop, honing of andere zoetstof.

Nog even doorroeren en jouw appeltaart havermout is klaar. Garneer jouw Appeltaart Havermout met wat walnoten.

Havermout Appeltaart ontbijtje