Amsterdam Coffee Festival: een absolute must go to!

Afgelopen weekend stond in het teken van koffie. Heel veel koffie (okay en een beetje thee). Een prachtig oude vervallen loods op de NDSM werf in Amsterdam was omgetoverd tot één grote hip en happening koffiebar. Het Amsterdam Coffee Festival! Koffiebeleving, trends, muziek, culinaire highlights, DJ’s en nog veel meer. Voor koffieliefhebbers en foodies. Vol internationale smaken, stijlen en statements. En een extra leuke bijkomstigheid…..steun voor het goede doel Project Waterfall.

Illy

Ik als echte koffieliefhebber kan een goed gezette espresso (liefst op zijn Italiaans met een ieniemienie beetje suiker) écht waarderen en ook een macchiato wordt met enige regelmaat gedronken. Dus eenmaal aangekomen, heb ik constant met een big smile rond gelopen. Zeker toen we gelijk zijn aanbeland bij mijn all time favorite merk Illy. Met een grote voorliefde voor Italië, toch wel een merk naar mijn hart. Tot voor kort alleen vanwege de mooie marketing en onwijs lekkere koffie, maar na 2 uur op de stand te hebben gezeten met stuk voor stuk enthousiaste mensen die vol passie over ‘hun’ koffie kunnen vertellen, zeker ook daardoor. Ruben Stelma, account manager bij Illy en barista bij o.a. Koffietijd legt ons de vele verschillen uit in de espresso’s, waar de bonen vandaan komen en hun verschillen, hoe ze worden geoogst en gedroogd en wat Illy koffie tot Illy koffie maakt. Erg interessant om een keer te horen. Zeker ook hoe je een goede cappuccino maakt, met de bijbehorende Latte Art. Hoe maak ik een hartje in mijn cappuccino of macchiato?! Het heeft allemaal te maken met de temperatuur en de dikte van de melk, legt hij ons vrolijk uit. En zonder enige moeite worden er tulpen, slakken en zwanen voor ons gemaakt. Hoe gaaf is dat?! Dat wil ik ook…….

Thee

Dat het niet alleen een festival is voor koffieliefhebbers bewijzen de vele stands met thee en lekkere culinaire koffie aanverwanten. Ons favoriete thee merk Tea Bar was present met hun lekkere theetjes, maar ook kun je je tegoed doen aan verse macarons (caramel seasalt is een aanrader!), heerlijke donuts, rauwe chocolade en een nieuwe smaaksensatie: Chocolade Bikkels. Kleine chocolade balletjes in heel uiteenlopende smaken die je moet laten smelten in je mond in combinatie met koffie en thee. Houd de site in de gaten voor meer info over de chocolade bikkels. Heel vervelend, maar we moeten écht nog wat smaken testen, maar gaan jullie er eerdaags veel meer over vertellen.

Ook de nieuwe merken LemonAid en ChariTea waren present. Biologisch en volledig fairtrade ijsthee en limonade varianten. Ontzettend lekker en puur van smaak. Ook daarover binnenkort meer.

Relax

Na al dat geproef ga je lekker op een loungebank zitten op het middenplein waar constant leuke bandjes zitten te spelen. Je pakt nog ergens een espressootje mee en wat chocolade en gaat heerlijk mensen kijken. Wat is er nou mooier dan dat?!

Zien we jou volgend jaar maart ook? Houd de site van het Amsterdam Coffee Festival in de gaten voor de datum en meer info. En volgend jaar……dan kan ik zeker een hartje maken in mijn macchiato!