Altijd al gedroomd van het leven in de grote stad, Amsterdam? Ik wel!

Ik heb altijd al gedroomd van het leven in de grote stad: Amsterdam. Ik houd van mode en waar kun je dan beter zijn dan in Amsterdam, als het om Nederland gaat dan;). 2 maanden geleden kreeg ik dan eindelijk de kans! Ik vond een stage in hartje Amsterdam. Natuurlijk had ik verwacht het leuk te hebben, maar dat ik me er ook echt thuis zou voelen, had ik niet verwacht. Den Bosch blijft wel echt mijn stadje, maar is dan ook niet te vergelijken met de grote stad Amsterdam. Er is altijd leven in Amsterdam, dag en nacht. Je kunt er zelfs op maandag op stap! Daarnaast zie je zoveel verschillende mensen en culturen. Wat je ook doet of draagt, niets is te gek voor Amsterdam.

Dromen van de grote stad Amsterdam

Van dorpje naar de grote stad

“Wauw!” Dat was mijn eerste reactie toen ik aanbelde bij NAVY Agency, mijn stagebedrijf voor het aankomende halfjaar, gevestigd in een van de mooiste panden aan de herengracht. Geen betere locatie om te werken in Amsterdam, als je het mij vraagt! Midden in het centrum betekent misschien druk en hectisch, maar ik vind het heerlijk. Op mijn fiets of met het openbaar vervoer kijk ik elke dag weer mijn ogen uit.

 

De drukte is leuk, maar het verschil met het kleine dorpje waar ik ben opgegroeid is groot, logisch. Ik mis niet zo zeer de rust, maar meer de gezelligheid en het contact. In Amsterdam is de sfeer gezellig, maar in het dorp is het contact met de mensen gezellig. Ons kent ons, dat gevoel! Iedereen kent en begroet elkaar, maakt even een praatje, komt onverwachts even binnenlopen. In Amsterdam ben jij een van de velen en is de kans heel klein dat je een bekende tegenkomt.

Amsterdam mijn thuis

Amsterdam Noord

Van een stage midden in de stad naar een kamer in het nog rustige Amsterdam Noord. Een gezellige volksbuurt, die mij doet denken aan het dorpje waar ik ben opgegroeid. Een fijne combinatie! Na een drukke dag is het heerlijk als je de bus uitstapt en het stil is. Ben ik weer klaar voor de gezellige drukte van het centrum, dan pak ik de bus en sta ik binnen een kwartier op het centraal station.

Amsterdam Noord is nog rustig. Met de nadruk op rustig, want de buurt is upcoming. De restaurants, cafés en winkels komen als paddestoelen uit de grond.

Tips van een ‘local’

Ik loop full-time stage en ik ga in het weekend vaak terug naar Den Bosch. Maar als ik in Amsterdam blijf dan weet ik mij goed te vermaken. Na twee maanden heb ik al een lijstje met favorieten winkels, restaurants en hotspots voor jullie verzamelt:

 

Winkels (die je niet in Den Bosch vindt):

  • Monki
  • Weekday
  • Urban Outfitters
  • Topshop
  • Daarnaast blijft Zara favoriet, ook al heb je die ook in Den Bosch. In Amsterdam heb je veel meer keus!

 

Restaurants (die je ook niet in Den Bosch vindt 😉):

  • Loetje, gevestigd op meer locaties, waarvan één aan ’t IJ. Laat dat nu op maar 10 minuten lopen vanaf mijn kamer zitten.
  • Impero Romano, op de tweede plaats. Als je van pasta houdt dan is dit een aanrader. De sfeer is leuk en het eten wordt aan je tafel bereid.
  • Palladium, voor een snelle lunch in het centrum
  • Terpentijn
  • La Perla

 

Ik kijk uit naar de zomermaanden! In totaal mag ik nog 4 maanden genieten van de grote stad. Mijn lijst met hotspots ga ik zeker uitbreiden en met jullie delen. Keep you posted!

Leven in Amsterdam