Als je denkt dat jij atletisch bent, moet je dit filmpje zeker kijken!

Op de middelbare school moesten we eens in de zoveel tijd tijdens de gymles verplicht hoogspringen. We begonnen altijd lekker laag: zo rond de 90 centimeter. Met een klein aanloopje was ik daar zo overheen. Vervolgens ging de lat naar 100 centimeter, dat lukte ook nog wel. Daarna ging ‘ie naar 110 centimeter. Dat lukte eens in de zoveel tijd (kwestie van geluk). En vervolgens was ik af en mocht ik langs de kant lekker toe kijken hoe klasgenoten probeerden steeds hoger te springen. Genieten dus 😉

Daarnaast moesten we eens in de zoveel tijd touwklimmen. Van mezelf vond ik het al een hele prestatie als ik überhaupt op die knoop kon blijven staan, zonder er af te lazeren. Maar echt omhoog dat touw in, dat wilde toch niet echt lukken. De enige keer dat mijn voeten van de vloer komen, is als ik ze op tafel leg als ik in de bank televisie zit te kijken. En als ik in bed lig, dan raken ze de grond ook niet meer. Oké, en vooruit: als ik aan het tennissen ben en een smash moet slaan, dan komen beide voeten ook wel eens los. Maar dan zit je ook wel gelijk aan de max van mijn atletische vermogens 😉

American Ninja Warrior

Heel anders is dat bij de mensen die deelnemen aan het programma American Ninja Warrior. Wellicht heb je hier al eens wat van gezien, wellicht ook niet. American Ninja Warrior is een tv-programma waarbij deelnemers een haast onmogelijk parcours af moeten leggen. In zeven seizoenen lukte het niemand om de finish van het parcours te bereiken, totdat Isaac Caldiero aan de start verscheen én de finish haalde. Daarmee verdiende de beste man maar liefst één miljoen dollar.

Inmiddels is het ook een vrouw gelukt om de finish van het bizarre parcours te halen. haar naam is Kacy Catanzaro. Zij werd de eerste vrouwelijke kampioen van American Ninja Warrior. Onderstaand zie je het filmpje van haar deelname aan het programma. Zeker de moeite van het kijken waard.

PS. Zoek je nog een sportoutfit? Kijk dan eens naar deze comfy sportleggings voor 2016!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=uvIF4mDP9I4]