Albert Heijn komt met eigen Foodfestival! In kerstsfeer!

Ja we weten het…..en we haten het om toe te moeten geven, maar de zomer lijkt toch écht voorbij. Slippertjes kunnen weer in de kast en de laarzen en mooie vesten kunnen weer tevoorschijn komen. Ook wel weer leuk, toch?! De dagen worden weer korter en kouder en dat betekent dat het aftellen naar de Kerst ook weer begonnen is. Ja….bij het lokale tuinwarenhuis waren ze gisteren toch al écht de kerstballen in de schappen aan het leggen. Genoeg tijd nog om dit jaar wél een relaxte planning te maken zonder al te veel verplichtingen 😉 Wat je zeker in je planning op moet nemen, is het leuke Foodfestival wat Albert Heijn dit jaar voor het eerst gaat organiseren. Een evenement in de stijl van de populaire Foodfestivals waar we al eerder over schreven, maar met die gezellige sfeer van een kerstmarkt.

Gezellig dagje uit

Op 11, 12 en 13 december zal het Spoorwegmuseum in Utrecht omgetoverd worden tot 1 groot kerstdorp met diverse pleinen.

Assortimentsplein; waar het complete Kerstassortiment voorbij komt. Hier kan lekker geproefd worden met een leuk muziekje op de achtergrond. Van de slager tot slijter van de Appie, ze staan er allemaal met hun gerechtjes en tips.

Allerhandeplein; de naam zegt het al. Of je gewoon gezellig door de Allerhande loopt. Mooie gedekte tafels (altijd leuk om ideetjes op te doen) en veel leuke non-food artikelen. Ook wordt er volop live gekookt door bekende koks dus dat is ook zeker leuk om te zien (en te proeven natuurlijk).

Borrelplein; Wijnbarretjes, loungebanken, speciaal biertjes, wat hapjes erbij. Heerlijk ontspannen na een druk dagje.

En ook aan de kids is gedacht. Op het Kidsplein worden de kleintjes vermaakt, terwijl jij lekker aan een wijntje staat. Ook hebben ze leuke kerstartikelen voor de kids en kunnen ze zelfs bij de Kerstman op schoot.

What you see is what you can get

Uiteraard is er ook een grote shop waar je alles gelijk kan kopen (thuisbezorgen of laten reserveren bij jouw lokale Appie kan ook gewoon). En dat is wel zo fijn. Ben je dan niet gezegend met een groot filiaal om de hoek, dan weet je in ieder geval zeker dat je alles in huis hebt voor een heerlijk Kerstdiner. Ook is er nog een schaatsbaan, kerststalletjes, een wensboom en een winter BBQ. Aan het hele gezin is dus gedacht!

Wat, waar en hoe?!

Het centraal gelegen pittoreske Spoorwegmuseum in Utrecht is dus het decor van dit mooie foodfestival. Prima te bereiken met de trein (vanaf Utrecht Centraal rijdt een speciale kersttrein en sta je met 20 minuutjes voor de ingang) en kom je met de auto, dan parkeer je je auto op een groot parkeerterrein en wordt je met een shuttlebus naar het festivalterrein gebracht.

Kaartjes koop je vanaf 5 oktober op allerhandekerstfestival.nl en kosten 10 euro per stuk. Kids tot 5 jaar zijn gratis en van 6 t/m 18 betaal je slechts 5 euro.

Kortom…..een leuk dagje uit voor jong en oud om lekker in de kerstsferen te komen en waar je inspiratie op kan doen voor het Kerstdiner. Je loopt als het ware door het menu, van borrel tot toetje. Je kan deelnemen aan workshops (inschrijven via allerhandekerstfestival.nl), bekende koks aan het werk zien en tips krijgen van experts.

Dus, wat staat er bij jou op het menu dit jaar?