Albergo Diffuso: Onderdeel van een Italiaans dorpje als vakantie!

De eerste zonnestralen laten zich weer zien en dat betekent dat het gros van Nederland gaat nadenken waar de welverdiende vakantie dit jaar heen gaat! Ver weg naar een exotisch palmbomenoord, 2 weekjes Belgische kust, fietsvakantie in Drenthe of heerlijk 3 weken op de camping in het Zuiden van Europa! Allemaal even leuk als je het mij vraagt…. al heb ik toch wel een passie voor la Bella Italia (okay….en voor aparte accommodaties én palmbomen ;-))! Nu kun je natuurlijk fijn naar de camping of een leuk hotelletje boeken, maar wat is er nou leuker dan gewoon onderdeel worden van zo’n authentiek Middeleeuws dorpje ergens in Italia?! Dat kan gewoon, als je boekt bij een zogeheten Albergo Diffuso. Ooit ontstaan met als doel om de lege huizen voor verval te behoeden, maar nu een perfecte manier om je helemaal onder te dompelen in het Italiaanse dorpsleven!

Dorp

Een Albergo Diffuso is eigenlijk gewoon een hotel (je hoeft dus ook lekker even niet je eigen bed op te maken) maar dan verspreid over meerdere (vaak nog de originele oude) gebouwen in een dorpje. Je slaapt bijvoorbeeld in het ene huis en ’s ochtends loop je naar het café om de hoek voor je typische Italiaans ontbijtje; een cappuccino vergezeld van een dolce (een croissantje of ander zoet broodje). ’s Avonds wordt het diner geserveerd in dat éne restaurant wat het dorpje telt en waar iedereen eerst bij elkaar komt voor een heerlijke aperitivo gevolgd door  een overheerlijk bordje pasta.

Sextantio Albergo Diffuso

Sextantio Albergo Diffuso is een pareltje in het Middeleeuwse dorp Santo Stefano di Sessanio, diep in het heuvelland van de Abruzzen. Dit spectaculaire dorp bovenop een heuvel in het Nationale Park Gran Sasso is perfect bewaard gebleven. Je vindt er prachtige, eenvoudige inrichting, lokaal geweven linnen, 17e-eeuwse houten plafonds en antieke schouwen. Dit alles wordt gecombineerd met moderne technologie, waaronder vloerverwarming en op afstand bediende verlichting. Het restaurant wat onderdeel is van de Albergo, serveert een groot scala aan lokale recepten, gemaakt met behulp van verse groenten en kruiden van het aangrenzende boerenland. Dus je helpt iedereen in het dorp met je bezoekje! Okay toegegeven het is iets duurder als de camping (zo’n 150 Euro per nacht voor een kamer) maar we kunnen je verzekeren dat het écht de moeite waard is. Boeken kan heel gemakkelijk via www.booking.com.