AEG Tasteology

AEG heeft een documentaire gelanceerd : Tasteology. Deze bestaat uit 4 afleveringen. In de documentaire zien we onder andere de bron, koelen, verwarmen en de beleving van koken. Dit om ervoor te zorgen dat jij nog meer culinaire inspiratie en kennis opdoet!

Doordat er verschillende experts mee hebben gewerkt aan deze documentaire, van een psycholoog tot een wetenschapper en van een voedselafvalactivist tot een beroemde Instagrammer, krijg je antwoord op vragen die eerder aan traditionele chefs werden gesteld. Je kunt de documentaire zien via het YouTube kanaal van AEG Nederland.

Afleveringen AEG Tasteology

In de 1e aflevering staat de bron centraal. Je komt erachter waar de producten vandaan komen en hoe hiermee onder andere het product tot stand komt.

Aflevering 2 staat in het teken van het koelen van de producten. Verschillende kenners geven aan dat het op de juiste manier bewaren van voedsel kan zorgen voor een nieuwe smaakbeleving, meer creativiteit en minder voedselverspilling.

In aflevering 3 zie je hoe belangrijk het verhitten van voedsel is. In de aflevering word je meegenomen naar onder andere Parijs en Colombia waarbij het verhitten van voedsel wordt onderzocht en wat dit betekend voor de smaak en structuur van een product. Wist je dat de snelste manier naar de perfecte verhittingsstap al 1000 jaar geleden is ontdekt?

Aflevering 4 staat in het teken van een beleving van een gerecht. Het draait om veel meer als smaak alleen. De geur, muziek in de omgeving etc bepalen de smaak. Chef Jozef Youssef en Professor Charles Spence onderzoeken hoe je zintuigen je smaakperceptie beïnvloeden.

[button color=”” size=”” type=”outlined” target=”” link=””]Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door AEG[/button]