Adele live!

Al jarenlang wilde ik naar een concert van Adele toe. Sinds een paar maanden keek ik er ook onwijs naar uit. Het was immers gelukt om kaartjes te bemachtigen. Niet alleen voor het eerste concert op 1 juni, maar ook voor het laatste concert op 6 juni. Onlangs was het dan ein-de-lijk zo ver en wat was het ontzettend gaaf. Echt twee avonden om nog heel lang van na te genieten en nooit meer te vergeten 🙂

Hello!

Niet anders dan verwacht opende de Britse zangeres de show met Hello. Wow, ontzettend gaaf! Echt de perfecte opening! Tussen de nummers door vertelt Adele het één en ander, behoorlijk wat eigenlijk 😉 Maar dat is precies wat haar zo charmant en leuk maakt. Haar accent is heerlijk, ze heeft een prachtig gevoel voor humor en de ‘fucks’ vliegen je om de oren. Ik houd er wel van!

En als ze dan tussendoor nummers als Hometown Glory, Skyfall, Someone Like You en Rumour Has It ten gehore brengt, dan kan de avond eigenlijk al niet meer stuk!

Van stroopwafels tot selfies

Tijdens het eerste concert begint Adele te vertellen over stroep-waffles. In de twee dagen dat ze in Nederland is, heeft ze al two ten-packs op vertelt ze met een hoop gelach. En ze kan ons er van verzekeren dat er na het concert een derde ten-pack gaat sneuvelen. Bij het tweede concert waar ik bij was, kwam ze weer op de stroopwafels terug. Inmiddels was ze al negen dagen in Nederland en had ze al ninety stroep-waffles op.

Tussen het zingen door maakt ze veel contact met mensen in het publiek en nodigt ze er ook gerust een aantal uit op het podium om een selfie te maken. Wow, hoe ontzettend gaaf is dat?! 😀 Dan kan de rest van je leven helemaal niet meer stuk, haha!

Show vol verrassingen

Ik kan niet anders zeggen dan dat het echt een show vol verrassingen was. Als ze het nummer Set Fire to the Rain gaat zingen, staat Adele op een vierkant podium aan de andere kant van de zaal. Om haar heen klettert gedurende het hele nummer water. Zo simpel, maar zo ontzettend gaaf. En als ze haar laatste nummer van de avond doet (Rolling in the Deep) worden er allemaal kleine briefjes de zaal ingeschoten via een soort kanon met daarop handgeschreven teksten van de zangeres, zoals Thank you for coming.

Awesome! Ik hoop dat ze snel weer een keertje terug komt en dat het me weer lukt om aan kaarten te komen. Zo niet, dan heb ik in ieder geval al twee perfecte avonden achter de rug waar ik nog vele jaren met plezier aan terug zal denken!