Aan alle huiseigenaren: hier moet je op letten bij het uitzoeken van een goede loodgieter

HELP! Een lekkage. Je staat met je voeten in het water en haast je om de watertoevoer af te sluiten. Ben je een huurder? Dan bel je natuurlijk de verhuurder voor de contactgegevens van de loodgieter of je zorgt ervoor dat je huisbaas het regelt. Maar wat nu als je een eigen huis hebt? Hoe vind je een goede loodgieter? Een zoektocht op Google roept soms nog meer vragen op dan beantwoord worden. En die tijd heb je niet, want dat lek moet gerepareerd worden! Dus voor alle huiseigenaren onder jullie ladies: hier moet je op letten bij het uitzoeken van een loodgieter.

Hoe vind je een goede loodgieter?

Het vinden van een goede loodgieter is belangrijk aangezien er in deze branche veel wordt opgelicht. En wij kunnen het weten, want wat een pannenkoeken hebben we in het verleden al over de vloer gehad! Tips voor het vinden van een goede loodgieter zijn dan ook geen overbodige luxe. Vraag bijvoorbeeld in je omgeving of vrienden en familie een goede loodgieter kennen, of check eens bij de branchevereniging van loodgieters. Leden van deze vereniging hebben gegarandeerd voldoende kennis en de juiste appartatuur. Of je nu een loodgieter in Amsterdam of een loodgieter in Tilburg zoekt, via de vereniging kom je bij goede lokale vakmensen terecht. Daarnaast is het belangrijk om te kijken of het bedrijf van de loodgieter is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dit kun je controleren door het KvK-nummer dat onderaan de website staat.

Bekijk de recensies

Heb je een aantal geschikte loodgieters gevonden? Ga dan op zoek naar recensies. Een bedrijf of zelfstandig loodgieter met goede recensies is betrouwbaar en zal je klus professioneel en zorgvuldig afhandelen. Wanneer je twijfelt over de betrouwbaarheid van de loodgieter of de recensies zijn niet zoals je verwacht: move on! En ga op zoek naar een ander. In het speelveld is er altijd wel een loodgieter die aan jouw eisen voldoet en waar jij een fijne klik mee hebt. Want het is toch wel zo fijn om iemand over de vloer te hebben die je vertrouwd en die jou vriendelijk behandeld.

Vergelijk offertes

Goed, je hebt een aantal partijen gevonden die je zouden kunnen helpen. Zorg er dan voor dat je bij ieder van hen een offerte aanvraagt zodat je prijzen kunt vergelijken. Deze kunnen per bedrijf namelijk flink verschillen en dus is het makkelijk om geld te besparen als je even wat extra tijd investeert. Het leven is immers al duur genoeg (lees hierover in onze column). Bovendien is het van belang om te kijken wanneer de loodgieter kan beginnen aan de klus en dat hij een indicatie kan geven van hoe lang hij denkt bezig te zijn. Op voorhand moet je gewoon weten waar je aan toe bent!

On speed dial

Heb je eenmaal een goede vakman gevonden? Ben je tevreden met zijn werk en omgang? Houd hem (of haar!) vast en zet hem (of haar!) onder speed dial! Zo heb je altijd iemand waar je direct contact mee zou kunnen opnemen in geval van een noodreparatie. *DING DONG*

Wij moeten rennen, de loodgieter staat voor de deur!