9 x een superhip grijs interieur

Het staat al een hele tijd op de planning, maar in 2016 lijkt het dan toch echt te gaan gebeuren: ik ga op mezelf wonen. Al vele uren spendeerde ik op Pinterest, op zoek naar inspiratie voor mijn toekomstige stekje. Ik maakte een speciaal bord Living aan, waarop ik alle mooie foto’s die ik tegenkwam kon opslaan. Hier ben ik al maanden aan bezig en ondertussen heb ik dus best een redelijke collectie opgebouwd.

Onlangs besloot ik om alle foto’s eens te bekijken om te zien wat ik inmiddels verzameld had en het viel me op dat ik redelijk op één lijn zit qua wat ik mooi vind. Dat komt natuurlijk goed uit, want dat maakt het veel makkelijker om een huis in te richten dan wanneer je van vier of vijf verschillende stijlen houdt. Veel van de foto’s bevatten wit- en grijstinten. De afbeeldingen die ik heb verzameld, kun je dan ook grotendeels samenvatten met één woord: Scandinavisch.

Wat is de Scandinavische stijl?

Onderstaand verzamelde ik 9 foto’s van prachtige grijze interieurs. Een groot deel daarvan valt binnen de Scandinavische stijl. Je ziet dat het vooral kalme en neutrale tinten zijn, waarbij wit en grijs de boventoon voeren. Niet alleen het meubilair is licht van kleur, ook de vloer is licht. Dit creëert een enorm gevoel van ruimte in huis.

In Scandinavië is het vaker donker dan licht en daarom is licht meer dan welkom. Dat zie je terug in de Scandinavische interieurs. Grote ramen zijn daarbij meer dan welkom, maar hier is niet ieder huis “mee gezegend”. Het zo licht mogelijk houden van je interieur is dan ook een uitstekende keuze.

De natuur is ook erg belangrijk bij de Scandinavische stijl. Houten meubelstukken zorgen voor sfeer in huis én een natuurlijke uitstraling. Zelf ben ik bijvoorbeeld ontzettend gecharmeerd van de witte tafeltjes met de schuine, houten poten er onder. En ook van die witte kuipstoelen vind ik ontzettend gaaf. Deze staan echter niet op één van onderstaande foto’s. Maar de liefhebber weet waarschijnlijk precies wat ik bedoel 😉