9x inpak tips voor je vakantie

Elk jaar is het weer zo ver… Vette vakantie inpak stress! Hoe gaat alles nou in godsnaam in je koffer passen? Of nog erger… In je backpack die je zelf mee moet sjouwen! Graag deel ik mijn 9 inpak tips voor je koffer of backpack zodat je hier voor je vakantie iets aan hebt. De meest gestelde vraag is of je nu alles moet oprollen om ruimte te besparen of juist alles in aparte tasjes moet doen op zo alles op orde te houden? No worries! Check hieronder mijn inpak tips:

1. Leg je spullen klaar
Je koffer of backpack inpakken is opzich al een hele klus. Je maakt het jezelf echt makkelijker als je voor het inpakken alles al op bijvoorbeeld het logeerbed of vensterbank gaat verzamelen. Zo houd je overzicht!

2. Maak lijstjes
Maak sowieso 1 lijstje waarop je onder andere noteert hoeveel jurkjes nu echt nodig zijn voor een strandvakantie van 7 dagen. Dan is 15 jurkjes misschien wat overdreven maar kun je beter een extra strandlaken in pakken ;).

3. Doe je sokken in je schoenen
Een fijne tip! Doe voordat je je schoenen in je koffer legt alvast sokken in je schoenen, dit bespaard je weer meer plek.

4. Neem wasmiddel mee!
Een gouden tip. Zeker als je langer op reis gaat. Je kleding wordt sneller vies en wanneer je langer op een plek blijft kun je prima een handwasje doen. Even laten drogen in de zon en klaar ben je.

5. Tasjes voor het inpakken
Van mijn zusje leerde ik hoe ik mijn backpack het beste kon inpakken. Pak in door zakjes te gebruiken. Bijvoorbeeld een zakje voor je ondergoed, een zakje voor je topjes etc.

6. Gebruik reisflesjes
Je hoeft heus niet de hele fles douchegel mee te nemen. Voor een weekje red je je ook met twee gevulde reisflesjes. Denk goed na over de producten die je gebruikt tijdens je vakantie, wie weet kun je het meenemen in een reisflesje en bespaard dit je weer ruimte en gewicht.

7. E-Reader of Dwarsliggers
Sinds de reis met de backpack raakte ik in lichte paniek… Hoe moest dat nu met mijn boeken? Ik lees namelijk nogal veel tijdens mijn vakantie. Gelukkig stuitte ik op Dwarsliggers, boeken in een handig formaat en fijn voor aan het strand. Je kunt ook een e-reader meenemen.

8. Stop 1 setje kleding in handbagage
Deze tip komt goed van toepassing als je koffer niet aan komt op de plaats van bestemming. Stop 1 setje kleding in je handbagage. Mocht je bagage dan niet aankomen dan heb je in ieder geval nog 1 setje schone kleding in je handbagage. Geloof me, na een lange reis is dit echt heel fijn als je koffer er niet is!

9. Rollen
Deze tip komt van mijn oma en gebruik ik al jaren. Rol je kleding op! Hiermee bespaar je een hoop ruimte tijdens het inpakken. Je kleding is dan kleiner omdat er minder lucht tussen zit. Let op : je kleding kan wel wat gekreukt zijn als je alles uitpakt…Wil je het nog makkelijker? Dan neem je natuurlijk packing cubes.

Geniet van je vakantie!