9 x de mooiste uitspraken van moeders over het moederschap

Kinderen doen vaak geweldige uitspraken. Ik vermoed dat iedereen die een kind heeft, het daar mee eens is. Zo hoorde ik een tijd geleden de volgende anekdote. Een moeder stond met haar kind bij de slager, waar het kind een plakje worst kreeg van de slager. Moeder: “En wat zeg je dan?” Kind: “Dat is een klein stukje!” Ik denk dat ik het zou besterven van het lachen als ik welk kind dat dan ook hoorde zeggen, heerlijk zoiets 😛

Het zijn echter niet alleen de kinderen die er wat van kunnen, ook de ouders hebben regelmatig heerlijke uitspraken. Op Instagram heb je Me-to-We, waar deze uitspraken worden geplaatst. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Negentig procent van het ouderschap is wachten tot de andere ouder er iets aan doet

We gingen weer eens uit. Het was net een echte date, maar dan met 2.000 meer calorieën en 75% minder seks

Als ik met mijn kinderen naar een restaurant ga, bestel ik altijd hetzelfde: meer servetten

Meer van deze geniale uitspraken vind je op de Me-to-We Instagram pagina.

Wat is Me-to-We?

Voor wie de Libelle leest, klinkt de naam Femke Sterken vast bekend. Zij is één van de columnisten in dit tijdschrift. Samen met Barbara van Erp (journaliste) zette ze de website Me-to-We op. Ze omschrijven het zelf als volgt:

Ouders van jonge kinderen maken dagelijks idiote dingen mee. De kinderen laten ons alle hoeken van de kamer zien. Het ene moment zijn ze lief en lachen we, het volgende moment halen ze het bloed onder onze nagels vandaan en kunnen we wel janken. Van onze relatie is ondertussen nog maar weinig over. Als ze eindelijk slapen en hun rommel is opgeruimd, zijn we te moe om nog iets tegen elkaar te zeggen. En als we net lekker tegen elkaar aankruipen, begint er ergens wel weer iemand te huilen.

Hoewel ik zelf geen kinderen heb, vind ik het heerlijk om de artikelen op deze website te lezen. Er staan echte pareltjes tussen, een aanrader 😉

Bron van de foto bovenaan dit artikel: Pabak Sarkar / Flickr