7 x de leukste restaurants in Yogyakarta: van Nasi Goreng tot Pizza en Nacho’s

Wat je in Yogyakarta kunt doen? Vooral lekker eten. En dan niet alleen Nasi Goreng… Nope, in Yogyakarta kun jij je dag starten met fluffy pancakes en een goede kop koffie, lunchen met een heftige burger en je dag afsluiten met een homemade pizza en Italiaans ijs als toetje. Ik heb mijn foodie taak serieus genomen en zoveel mogelijk restaurants bezocht in de drie dagen dat wij in Yogyakarta verbleven.

In Yogyakarta heb je naast Indonesische restaurants ook nog heel veel meer Westerse hotspots. Een fijne afwisseling als je het mij vraagt. Zeker wanneer je al een tijdje in Azië bent. Ik deel de leukste restaurants en koffietentjes in Yogyakarta. Deze kun je trouwens vrijwel allemaal in en om de hipste straat van Yogya vinden: Jalan Prawirotaman.

Roaster & Bear

Roaster & Bear was de eerste hotspot die wij bezochten in Yogya. Om een simpele reden: dit restaurant zat pal tegenover ons hotel. Ook bij Roaster & Bear kun je voor alles terecht! Van een pancake ontbijt met heerlijke cappuccino tot een Nasi Goreng met een Bintang Radler cocktail. De eerste keer aten we er ’s avonds. Chillend op een lounge bank kijkend naar een bandje dat aan het spelen was.
restaurant Yogyakarta - Roaster and Bear

House of Sate

Wat eten we bij House of Sate? Duh… Sate. Simpel, maar lekker. Niets op aan te merken! Wij gingen er lunchen, toen was het er erg rustig, maar ’s avonds is het restaurant druk en een stuk sfeervoller (tipje).

restaurant Yogyakarta - House of Sate

Il Tempo Del Gelato

(Italiaanse) ijsjes geven mij een vakantie gevoel en ik moet zeggen dat ik de dag afsluiten met een Italiaans ijsje soms best wel heb gemist tijdens mijn reizen door Azië. Gelukkig heeft Yogyakarta het allemaal! Il Tempo Del Gelato is een aanwinst!

restaurant Yogyakarta - Gelato

Pizzeria Nanamia

Mamma mia! Pizza heaven in Yogyakarta. Wanneer je bij Nanamia binnenstapt kom je uit in een grote tuin, compleet gevuld met mensen die genieten van pizza en pasta. Zo ook wij. De pizza kun je trouwens ook afhalen, mocht je geen zin hebben om weer in een restaurant te gaan zitten.

restaurant Yogyakarta - Pizzeria

Via Via

Via Via is alom bekend bij toeristen. Een fijne plek met een hele chille sfeer. Bij Via Via kun je ontbijten, lunchen en dineren. Je kunt er zowel Indonesisch als Westers eten. Ik moet wel eerlijk zeggen dat wat ik er gegeten heb niet heel bijzonder was.

Wat Via Via top maakt is het bakkertje waar je ‘echt brood’ en de lekkerste cakes en taartjes kunt kopen. Daarnaast hebben ze naast het restaurant ook nog een winkeltje met allerlei hebbedingetjes en kun je bij ViaVia ook diverse tours en tripjes boeken.

Move On

Hier at ik mijn beste ontbijt! Heerlijk fluffy pancakes en ter compensatie een hele grote roze smoothie. Na je ontbijt kun je gerust nog blijven voor een goede kop (ijs)koffie, schepijs een lunch en diner.

Papricano Mexican Cantina

De Italiaanse keuken kun je in Yogyakarta prima afwisselen met een Mexicaans maaltje. Ergens in de buurt van Jalan Prawirotaman zit deze Mexicaan. Een klein en knus restaurant waar je voorbij loopt als je niet goed oplet. Eet er Burrito’s, nacho’s, quesadille’s, taco’s etc. Samen met een Bintang Radler (of 2, 3, 4) een fijne maaltijd.

restaurant Yogyakarta - Mexicaan

Waarom je naar Yogyakarta moet?

Naast dat je er dus heerlijk kunt eten, was Yogyakarta voor ons een fijne tussenstop. Wij begonnen onze reis in Sumatra waar wij een weekje in de jungle tussen de orang-oetans vertoefden. Via Yogya reisden wij vervolgens door naar Bali, om daar verder te chillen.