7 dingen die je nog niet wist over Ryan Gosling

Ryan Gosling prijkt niet voor niets in heel veel lijstjes met ‘leukste mannen van de wereld’. Het is een enorm knappe man om te zien en in de rollen die hij vertolkt weet hij menig hart te raken. Reden genoeg om eens wat feitjes over deze leuke man op een rij te zetten. 10 dingen die je nog niet wist over Ryan Gosling.

1. Mormoons gezin

Ryan Gosling groeit op in Canada in de plaats Ontario. Zijn vader is verkoper bij een papierfabriek en zijn moeder secretaresse. Het gezin is een Mormoons gezin, maar Ryan zelf werd vrij gelaten in het kiezen van zijn eigen opvattingen.

©Disney
via Intothegloss.com

2. Pestverleden

Wat we vaker zien bij mensen in de spotlight, geldt ook voor Ryan. Op school werd hij vaak gepest en raakte geregeld betrokken bij gevechten. Volgens The Guardian kreeg hij hierdoor de bijnaam ‘Trouble’. Uiteindelijk is zijn moeder hem vanaf zijn 13e thuisonderwijs gaan geven. Dit was rond dezelfde tijd dat zijn ouders zijn gaan scheiden.

3. Mickey Mouse Club met Britney

Ryan ontdekte zijn passie voor het podium al op jonge leeftijd. Samen met zijn zus zong hij ‘When a Man Loves a Woman’ op een bruiloft. Toen hij 12 jaar oud was deed hij auditie voor de Mickey Mouse Club, de club waar ook Britney Spears, Christina Aguilera en Justin Timberlake lid van waren. Hij kreeg de rol van Mouseketeer.

©Splash News

Lees ook: zo ziet de cast van de 90’s serie Dawson’s Creek.

4. Wettelijke voogd

Gosling groeide dan ook op met heel wat popprinsen en – prinsessen. De moeder van Justin Timberlake werd zelfs de wettelijke voogd van Ryan tijdens filmopnames voor Disney Channel. Zouden ze elkaar nog zien en spreken?

5. Jonge Hercules

Ryan Gosling speelde de Jonge Hercules in de korte actieserie Young Hercules in 1998-1999. Een rol waarop hij enorm trots is gezien hij tegen heel wat denkbeeldige monsters heeft moeten vechten.

©NBC Universal Television Distribution

6. Doorbraak bijna gemist

Hoewel de regisseur van The Notebook direct graag met Ryan Gosling wilde werken in de rol van Noah Calhoun, zag Gosling de rol bijna aan zijn neus voorbij gaan. Niemand minder dan George Clooney zou ook in de race zijn voor deze iconische rol. Wij zijn toch blij dat er uiteindelijk voor Ryan is gekozen!

7. Women magnet

Natuurlijk niet het meest verrassende feitje, maar Ryan Gosling is een echte vrouwenmagneet in Hollywood. Hij datete niemand minder dan Rachel McAdams, Sandra Bullock en heeft inmiddels 2 kinderen met de bloedmooie Eva Mendes. Of deze relatie stand houdt? Daar gaan verschillende verhalen van over de tong.

©AP

Header: ©Getty Images