650.000 unieke potten Nutella! Die wil je hebben

Een collectors items voor de echte Nutella fans! En ja, daar ben ik er ook een van. Dus kon ik dit heugelijke nieuws niet voorbij laten gaan, zonder het te delen met mijn mede-Nutella fans. Vanaf 26 februari introduceert Nutella één limited edition van de bekende Nutella pot in Nederland. Het bijzondere aan deze limited edition uitgave is dat elke pot een uniek design heeft. Een speciaal ontwikkeld algoritme zorgt ervoor dat van de 650.000 potten geen één pot hetzelfde is. Ik zeg: hebben!

Om eerst maar antwoord te geven op de belangrijkste vraag: “Waar scoor ik zo’n Nutella pot? Easy, gewoon op reguliere verkooppunten. Dus ik neem aan dat je jouw pot kunt vinden in de dichtstbijzijnde supermarkt.

650.000 unieke designs

Nutella is twee jaar bezig geweest met het ontwerpen van de 650.000 unieke designs. Ferrero, het moederbedrijf van Nutella, is hiervoor gaan samenwerken met software bedrijf HP. Zij ontwikkelden een speciaal programma voor Nutella: HP SmartStream Mosaic. Dit programma zorgt ervoor dat uit een patroon, door roteren en in- en uitzoomen, honderdduizenden unieke designs worden gecreëerd.

In Italië werden eerder al 7 miljoen unieke Nutella potten op de markt gebracht. Binnen een maand waren de potten in alle supermarkten door heel Italië uitverkocht. Dus ik zou die Nutella pot alvast op je boodschappenlijstje zetten.

limited edition Nutella pot

Nutella viert de uniekheid van ieder mens

Uiteraard heeft Nutella een mooie boodschap achter deze campagne. Nutella wil iedere, afzonderlijke Nederlander in het zonnetje zetten, want iedereen is uniek en bijzonder. De 650.000 unieke potten symboliseren de uniekheid van die Nederlanders.

Bij ieder uniek persoon past een pot Nutella, die net zo uniek is als zij.

limited edition Nutella pot

 

Uniek zijn gaat niet om opvallende karaktereigenschappen, uiterlijke kenmerken of hobby’s. Het gaat juist om het bijzondere dat in ieder mens zit. Om het feit dat iedereen anders is, en dat het unieke ons mooi maakt. Allemaal. Dát willen we vieren bij Nutella®. Door iedere pot anders te maken, symboliseren we die uniekheid en maken we daar een feestje van.”, aldus Sunan Sathirasinlapin, Senior Brand Manager Nutella®Nederland.

Alle 650.000 (825 gr. en 400 gr.)  potten zijn als limited edition herkenbaar aan het unieke nummer.

limited edition Nutella pot