5x motivaties om écht te gaan hardlopen!

Iedereen herkent het waarschijnlijk wel: volgende week begin ik echt met hardlopen! Je ziet overal om je heen mensen actief rennen op zondag ochtend, en terwijl jij in je auto zit denk je: “Ja volgende week zondag ga ik ook rennen!” Maar toch betrap je jezelf erop dat je die week daarna toch lekker op de bank ligt. Van een heerlijk croissantje aan het genieten bent, terwijl je je favoriete serie op Netflix kijkt. “Maar volgende week begin ik echt met rennen hoor”! Nu zijn er verschillende manieren waarop je motivatie kunt vinden om te starten met hardlopen. Ik heb er een paar op een rijtje gezet:

  • Download de ‘Start To Run’ app of losse MP3 bestanden van Evy. Hierin kun je stap voor stap het hardlopen opbouwen en je wordt tijdens het rennen continu gemotiveerd door Evy herself!
  • Denk aan het heerlijke voldane gevoel wanneer je na het rennen onder een frisse douche staat en je voelt dat je spieren lekker moe zijn.
  • Ga samen rennen met een vriend/vriendin. Hierdoor heb je een stok achter de deur omdat je samen een afspraak hebt gemaakt om te rennen.
  • Natuurlijk de zomer die weer voor de deur staat… je wilt natuurlijk wel leuk in je nieuwe bikini aan het strand liggen 🙂
  • En de laatste, die nu voor mij geldt: koop een paar goede (!) en hippe hardloopschoenen.

Mijn oude hardloopschoenen waren inmiddels 5 jaar oud. Tijdens het rennen kreeg ik last van mijn scheenbenen en knieën: een teken dat je toe bent aan een nieuw paar hardloopschoenen. Er zijn verschillende hardloopspeciaalzaken waar je terecht kunt voor een goed advies. Vaak wordt er dan een filmpje gemaakt waarmee de manier waarop je rent geanalyseerd wordt. Op deze manier kun je vervolgens de hardloopschoen uitkiezen die het beste bij je voeten past! Voor mij zijn dat de Asics GT-2000 Cherry Tomato / Flash Yellow / Hot Pink. Ik heb er deze week al twee keer mee gelopen en ze zitten heerlijk. Ik laat ze expres nog even in de gang staan want iedere keer als ik er langs loop denk ik: ‘Morgen ga ik weer rennen!’ En weet je wat: dit keer ga ik ook nog echt! 🙂