5x lekker uiteten in Ubud, Bali: van plastic bordje tot gastronomie

Ubud, ik vond het vreselijk en geweldig tegelijk. Het dorpje is stervens druk met rondvliegende toeristen op toeterende scooters, gestresste taxidrivers en opvallend veel Westerse tentjes. Maar ik kan niet ontkennen dat de omgeving prachtig is en je tussen de drukte door nog een aantal hele fijne Indische restaurantjes kunt vinden… Hieronder mijn favorieten: van cheapy eats tot sterren-diner.

 

Dewa Warung

Dit authentieke Indische restaurantje ligt in een van de hoofdstraten van Ubud en serveert de beste Gado Gado, Vegan curries en Chicken Satay op gezellige plastic bordjes. Doe je schoenen uit, plof neer op een kussentje en lekker gapen naar die gekke toeristen die voorbij lopen 😉

https://www.instagram.com/p/BKxpTVQh644/?tagged=dewawarung

 

Warung Biah Biah

In hetzelfde straatje als Dewa Warung vind je Warung Biah Biah. Hier stond elke avond een rij, dus ben op tijd of heb wat geduld. Je kunt hier in tapas-stijl Indisch eten, wat ideaal is als je nog niet bekend bent met de gerechtjes. Zorg dat je een goede spot aan de straat bemachtigd zodat je lekker naar de straat kunt kijken terwijl je alle gerechtjes van de kaart proeft. Bestel een Large Bintang en vraag om 2 glaasjes om deze ook te delen. Vet gezellig!

https://www.instagram.com/p/BXIFkH5lTOg/?tagged=warungbiahbiah

 

Sari Organic

Eentje die welbekend is onder zowel toeristen als locals kon niet in dit lijstje ontbreken. Het is even zoeken maar locals helpen je graag op de juist weg. Bij Sari Organic ben je even weg uit de drukte en kun je heerlijk biologisch eten met uitzicht op de rijstvelden. Je kunt hier echt de lekkerste smoothies drinken en al het eten voelt gezond en smaakt ontzettend lekker.

 

Cafe Pomegranate

Iets minder bekend bij de locals, maar  het ligt praktisch naast Sari Organic. Als je op zoek bent naar een goed glas, betaalbare wijn (iets wat nogal zeldzaam is op Bali) dan zit je hier goed. Velen komen hier bij elkaar om de zon onder te zien gaan over de rijstvelden, iets wat zeker de moeite waard is. Naast de goede wijnen hebben ze hier ook een prima kaart, die uiteenloopt van Westerse Pizza’s tot typisch Indische gerechten.

 

Cafe Mozaic

I saved the best for last…. Cafe Mozaic is een feest en komt op mijn lijstje van ‘beste restaurants ever’. De keuken staat onder leiding van de Franse chefkok Chris Salans en samen met zijn team heeft hij 1 ster mogen ontvangen. Alles hier was perfect: van de cocktail bij binnenkomst tot de bonbons bij de koffie. Wij kozen voor het 8-gangen ‘Local Farmers Menu’, waar alle smaken van Bali in terugkwamen. Oke, het was zo’n 20x duurder dan de Warung om de hoek, maar voor een ervaring als deze betaal je in Nederland toch nog wel een stuk meer. Zeker doen dus als je van lekker eten houdt!

 

 

Wil je meer zien van mijn reis door Bali & Lombok? Klik dan even door –>