5 x industrieel behang: de tofste industriële muren voor in huis

Toen wij 4,5 jaar geleden ons huis kochten begon een verbouwing van 10 lange maanden. Hoognodig, want het huis was volgens mij sinds de renaissance niet meer onder handen genomen. De grootste klus was het losbikken van alle baksteen strips die op de muren waren gemetseld. Van die ‘neppe’ bakstenen van slechts een paar cm dik,  die met een lekkere dikke laag lijm op de betonnen muur waren vastgekit. Ik weet inmiddels waar het gezegde “muur vast zitten” vandaan komt!

Naïef als ik was wenste ik gladde wit gestucte muren. Dat feitelijk gezien bijna alles van vroeger uiteindelijk weer ‘hip’ wordt had ik mij natuurlijk niet bedacht. Domme fout, heel dom… Deze klus zou achteraf bloed, leed (klinkt vrouwelijker) en tranen kosten. O, en bijna mijn relatie.

Nu het stucwerk net droog is, oké dat is overdreven maar klinkt wel leuk,  wordt het wel weer tijd voor iets anders. Je raad het al; ik wil (weer) een bakstenen muur! Maar dan echt zo’n oude verweerde, industriële muur. Ik kan je zeggen het ópperen van mijn idee alleen al deed het ontzettend goed in onze Relatie-Irritatie top 3!

Industriële stenen muur: de makkelijke variant

Uiteindelijk heb ik mijn zin, maar ik moet het wel helemaal zelf regelen. Prima, maak je geen zorgen, dat lukt mij wel!
Maar ik kies dus wel mooi voor de makkelijke papieren variant, want deze grap overkomt mij geen tweede keer. Dat de zoektocht naar hét perfecte design zo lastig zou zijn had ik vooraf niet geweten, wat een keuze! Blijkbaar zijn er meer mensen die net als ik zo’n bakstenen muur willen.
Hieronder selecteer ik alvast de stoerste muren. Ik ben er alleen zelf nog niet uit. Zodra ik mijn keuze heb gemaakt show ik jullie uiteraard het eindresultaat! Klik op de afbeeldingen om het stenen fotobehang te shoppen.

1.  Fotobehang Backstein – Praxis

2.  Fotobehang Brickwall – Gamma

3. Fotobehang White Brick (Komar) – Hornbach

4. Fotobehang Steenoptiek (Rasch) – Hornbach

5. Factory XL (VT Wonen) – KarweiWat vind jij van de industriële muren trend?