5x de leukste koffie hotspots van Eindhoven – You bean the world to me!

Koffie, voor vele onder ons staat dit drankje hoog op het lijstje van levensbehoeften. Thuis een verse kop of onderweg een beker to go, maar het liefste drinken we onze favoriete drankje in een leuke koffiezaak. Een dagje Eindhoven en op zoek naar de beste koffiebar/koffiezaak? Ik zet de 5 leukste en beste koffie hotspots in Eindhoven op een rijtje.

1. Zwartwit Koffie

Drink je je koffie zwart, wit, met een nootachtige smaak of liever wat zoeter? Als echte koffieliefhebber ga je naar Zwartwit, want dat ze hier verstand van koffie hebben is meteen duidelijk wanneer je binnen stapt. Er hangt een industriële, maar relaxte sfeer. Is het mooi weer? Dan is dit de ultieme plek om je dag te spenderen. Het terras ligt namelijk perfect: in de zon en uit de wind. Vind je het te warm voor zo’n dampend kopje koffie? Kies dan voor de iced latte of iced espresso. Honger? Ga dan voor mijn favoriete broodje kip. Klinkt misschien niet heel speciaal, maar dat smaakt het zeker wel!

 

2. Vascobelo

Woon je in Amsterdam, Haarlem of Den Haag? Grote kans dat je Vascobelo dan al kent. Ook hier, in het fijne Eindhoven, zit deze Belgische koffiezaak gevestigd. Niet alleen voor koffie, maar ook voor een lekker ontbijtje of een gezonde lunch ga je hier naartoe. En is de koffie je goed bevallen? Neem dan een zak bonen mee voor thuis! Let wel even op de openingstijden, want door de weeks zijn ze maar tot 15.00 uur open.

 

3. Coffeelovers Van Piere

Wil je rustig een boek lezen onder het genot van een kop koffie? Dan zit je hier perfect! Deze Coffeelovers zit gevestigd in de gelijknamige boekenwinkel Van Piere. Met een groot assortiment aan boeken vind je er hier altijd wel een die je aanspreekt. En wil je naast je kop koffie ook nog wat lekkers? Kies dan voor een van de vele soorten taartjes of muffins.

 

https://www.instagram.com/p/Bit3DNinUK9/?taken-by=coffeelovers_nl

 

4. Lucifer Coffee Roasters

In een van de fijnste straatjes van Eindhoven: de Kleine Berg, vind je Lucifer Coffee Roasters. Mijn favoriete plekje hier is zeker de hoge tafel aan het raam, waar je ongegeneerd mensen kunt kijken. Een snelle coffee-to-go of genoeg tijd voor een uitgebreide lunch? Het kan hier allemaal!

 

5. Coffeelab

Vlak bij het station, in hetzelfde gebouw als de VVV, vind je Coffeelab. Binnen ervaar je een informele en relaxte sfeer, dankzij het vele groen in de inrichting.  Zoals ze bij Coffeelab zelf zeggen: “kan hier alles en hoeft hier niks”, en dat stralen ze ook uit. In de zomer zit je hier fijn, midden in de stad, op het terras. Niet alleen branden ze koffie voor hun eigen zaken, maar bijvoorbeeld ook voor The Avocadoshow in Amsterdam. Behalve op het stationsplein heeft CoffeeLab ook een vestiging in de Kennedy Toren en eentje in Den Bosch.

 

In welke koffie hotspots in Eindhoven drink jij het liefst je koffie?

tyler-nix-koffie hotspots eindhoven