5 x gezonde snacks voor jouw sugar cravings

De vakantie is over. Tijd om die vakantiekilo’s weer kwijt te raken. Oke, eerlijk gezegd heb ik mijn extra kilo’s gewoon mee op vakantie genomen en helaas ook mee terug naar huis. Hebben we nu weer een jaar de tijd om die extra kilo’s kwijt te raken, voor we ons weer in badkleding gaan vertonen. Let’s do this!

Ik ben een echte snoepkont. Hoe zoeter hoe beter. En daar zit ook gelijk het probleem. Maar vanaf vandaag ga ik mijn zoete cravings zoveel mogelijk vervangen voor gezondere varianten. Zoveel mogelijk… je moet jezelf tenslotte ook een keer belonen ;). Ik ging opzoek naar gezondere snacks en deel ze met jullie.

1. Fruit

De makkelijkste snack op 1. Fruit zijn een prima oplossing voor zoete cravings. Maak je snackmoment beter door een lekkere fruitsalade te maken voor jezelf. Maak een salade voor een paar dagen en je hebt de aankomende dagen al geen excuses meer.

2. Havermoutkoeken

Deze appelplaatkoek met havermout, rozijnen en walnoten bijvoorbeeld. Een smeuïge koek met een krokant korstje. Vervang je koekje bij de koffie voor een stukje havermout plaatkoek. Deze koek kan zelfs als ontbijt!

Appelplaatkoek recept

3. bananenbrood

Ook bananenbrood is een populaire gezonde zoete snack. Op bananenbrood kun je bijna niet uitgekeken raken. De variatie aan recepten die je op internet vindt is gigantisch. Zo hebben wij ook onze favorieten: het klassieke bananenbrood en chocolade bananenbrood.

Recept Chocolade Bananenbrood

4. Snackrepen

Met muesli, noten, gedroogd fruit, cacao. Een reep die je gemakkelijk zelf kunt maken. Mix je favoriete combinatie van noten, gedroogd fruit en pure chocolade. Zorg dat je een plakkend bestandsdeel toevoegt, zoals dadels of honing. Even opstijven in de koelkast en je repen zijn zo goed als klaar.

Helaas hebben we niet altijd de tijd om zo’n gezonde snackreep te maken. Kiezen voor een kant-en-klare snackreep is dan de makkelijkste optie, maar deze repen zijn niet altijd zo gezond als ze er uit zien. Welke dat wel zijn? De ‘Harvest’ notenrepen van Atkins bijvoorbeeld. Deze notenrepen zijn koolhydraatarm, gevuld met een mix aan noten, gedroogd fruit, kokos en een dun laagje chocolade. De perfecte combinatie als je het mij vraagt.

De Atkins Harvest repen zijn naast koolhydraatarm ook glutenvrij, bevatten weinig suiker en veel vezels en eiwitten.

Atkins Harvest repen Atkins koolhydraatarme repen

5. Bananenijs

Uitpakken met een lekker, maar gezond dessert? Maak bananenijs! Gooi een paar bevroren bananen in een sterke blender, mix dit mengsel met stukjes pure chocolade, cacaonibs en/of gehakte noten en je ijs is ready to serve.

bananen-ijs header

Met welke gezonde snacks stil jij jouw zoete cravings?