5 tips om je huid te beschermen in dit heerlijke voorjaarszonnetje!

De ZON schijnt en oh wat is het weer heerlijk buiten! Massaal duiken we weer de parken in, de steigers op en de zelf gefabriceerde terrassen – want ja, we dealen nog steeds met corona. Hoeveel we ook van de zon houden, je huid kan hij nog wel eens goed beschadigen. Belangrijk dus om je tere winterhuid goed te beschermen. Huidexpert Maaike van Prescription (SOAP Treatment Store) gaven ons 5 tips om je huid te beschermen in dit heerlijke voorjaarszonnetje!

Reinig je huid zorgvuldig

Het reinigen van de huid is een van de belangrijkste stappen in je avondroutine. Wanneer jij overdag SPF hebt gebruikt is het belangrijk om de huid te reinigen met een milde cleanser. Door de warmteontwikkeling in de huid gedurende een dag in de zon liggen, is de huid veel gevoeliger en reageert dus sneller op andere huidverzorging. Daarom is het belangrijk om een milde cleanser te gebruiken die de huid zo min mogelijk irriteert maar wel goed reinigt. 

Stem de zonbescherming af op je huid

Er zijn twee verschillende typen zonbescherming: huidverzorging met een fysische of chemische zonnefilter. Allebei hebben zij unieke eigenschappen en voordelen en helpen zij de huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling. Skincare producten met een chemische filter worden door de huid geabsorbeerd: ze trekken in de huid waardoor er in de huid meer warmte energie ontstaat. Producten met een fysische filter blijven juist op de huid liggen, waardoor ze UV-straling weerkaatsen. Kijk goed naar jouw huid en het filter dat je kiest. Ben je gevoelig voor acne/ puistjes? Vermijd dan wat meer de chemische filters. Bij een (acne)gevoelige huid kan deze filter binnen 48u voor puistjes zorgen. Bij fysische filters gebeurt dit minder doordat dit filter zonlicht weerkaatst in plaats van absorbeert. 

De juiste SPF

Maaike’s voorkeur ligt bij een wat lagere SPF (SPF 20 of 30 afhankelijk van jouw huidtype) en wat vaker smeren in plaats van een hoge SPF die je maar een keer aanbrengt. SPF producten die bijvoorbeeld waterproof zijn of een keer per dag aangebracht hoeven te worden zijn vaak vetter waardoor er weer meer problemen op de huid kunnen ontstaan, zoals puistjes of verstopte poriën. 

Stem jouw SPF goed af met waar je bent en de activiteiten die je onderneemt. Zit er in je crème een standaard SPF (in bb creams en cc creams zit vaak een SPF tussen de 15-20) dan is dat prima voor dagelijks gebruik (werken, het brengen van je kinderen naar school, sporten en het doen van de boodschappen). Ga je echt naar het strand, op vakantie of een uur sporten in de zon? Gebruik dan een hogere factor! 

Breng een goede basis aan

Breng onder je SPF altijd een active of je dagcrème aan. Een active is een vloeistof met een hoge concentratie van een werkstof, die er op gericht is een huidprobleem gericht en snel aan te pakken. Het product kan dan goed opgenomen worden en jouw huid voeden met de actieve, werkzame ingrediënten. De SPF legt dan een beschermingslaag voor de zon over je huid. Ben je op zoek zijn naar een active die jouw huidprobleem aanpakt? Doe de smart beauty quiz op de website van Prescription en krijg persoonlijk huidadvies.

Vergeet je handen niet!

Wanneer mensen zonnebrand smeren focussen ze zich tijdens het aanbrengen op het gezicht, hals en decolleté. Maar probeer ook in deze routine je handen mee te nemen en gedurende de dag dit bij te houden met SPF. Handen zijn vaak droger (helemaal nu met alle desinfectiemiddelen en het vele wassen) en door de dunnere huid heel gevoelig voor pigmentvlekken. Handen tekenen vaak het snelst en we verzorgen ze nog steeds veel te weinig.

Zo en dan nu genieten van die zon!