5 redenen om te starten als ondernemer

Spannend is het zeker! Maar hoe leuk is het om aan je eigen imperium te bouwen en geld te verdienen met jouw ideeën? Natuurlijk is ondernemen niet voor iedereen weg gelegd en kun je jezelf ook uitstekend ontwikkelen in een carrière binnen een bedrijf, maar mocht je nu nog net dat laatste beetje twijfels willen oplossen om voor jezelf te starten, dan zetten wij nog eens 5 redenen om te starten als ondernemer. You can do it!

1. Vrijheid blijheid

Misschien wel het grootste voordeel van eigen baas zijn is natuurlijk dat je je eigen tijd indeelt. Je hoeft geen verantwoording af te leggen aan jouw meerdere en bepaalt zelf wat er op jouw planning staat. Kleine kanttekening hierbij is natuurlijk wel dat je zelf goed bent in structuur aanbrengen en ook daadwerkelijk een balans kunt vinden tussen die vrijheid en het werk.

2. Jij kiest jouw projecten

Nóg iets fantastisch van eigen ondernemer zijn: je bepaalt zelf welke opdrachten je aanneemt of welke producten of diensten jij aanbiedt. Als (beginnend) ondernemer weet je waar je goed in bent en weet je jezelf en jouw diensten en producten te verkopen. Een droomklant? Jij gaat erachter aan. Want uiteindelijk doe je het helemaal voor jezelf!

3. Eén grote leerschool

Ondernemen is één grote leerschool en gaat dan ook niet zonder vallen en opstaan. Nog een reden waarom jij zou moeten starten als ondernemer. Er komt ontzettend veel op je af en je doet kennis op van allerlei verschillende vakgebieden. Van het onderhouden van een kantoor tot zakelijke rekeningen en van boekhouden tot het doen van sales en van marketing (hoe ga jij jouw producten of diensten aanprijzen?). Learning by doing.

4. Veel kansen

Momenteel zijn er ontzettend veel kansen op de arbeidsmarkt. Ga aan de slag als ondernemer/ZZP-er en vul de gaten van de arbeidskrachtentekorten met jouw producten en diensten. Veel bedrijven werken tegenwoordig graag met ZZP-ers omdat het hen flexibel maakt. Een mooie kans voor jou als zelfstandige.

5. Enorme persoonlijke groei

Niet alleen op zakelijk vlak zal jij jezelf ontwikkelen, ook op persoonlijk vlak zal het ondernemerschap jou vooruit helpen. Al is het alleen al door het vele netwerken, het zoeken naar creatieve oplossingen en het leren omgaan met tegenslagen. Wedden dat jij een grote persoonlijke groei zal doormaken?