5 make-up trends van 2022

Make-up is hartstikke hot! Met programma’s als Make up your mind en Drag Race Holland duiken we weer massaal vol enthousiasme onze beautycases in om onze gezichten op te fleuren met concealer, blush, oogschaduw en lippenstift. Maar wat zijn nu eigenlijk de make-up trends van 2022? Wij zetten ze op een rij.

1. Natural Beauty: de no make-up look

Natuurlijke schoonheid, die willen we allemaal wel bezitten. Geen wonder dat de no make-up look een populaire is. Maar hoe werkt dat nu, een look die

2. Statement eyes

Het tegenovergestelde van een no make-up look, maar zeker na de pandemie geen onlogische trend: de statement eyes look. Experimenteer binnen deze trend met kleur, vormen en verschillende producten. Opvallen dat mag!

3. Graphic Eyeliner

Een vaste hand heb je wel nodig om deze look te creëren, maar met een beetje oefenen kom je een heel eind. De graphic eyeliner trend is een waar kunstwerkje op het ooglid. Kies voor klassiek zwart of bruin, of speel met kleur voor een extra opvallende look.

4. Bold Blush look

De wangen die mogen shinen met de bold blush trend. Van roze tot perzikachtige teinten, voor een gezonde zomerse blos op de wangen. Maar pas wel op met de blush kwast, anders lijkt het misschien eerder alsof je af moet koelen na het sporten, meer dan dat je je best hebt gedaan op jouw make-up look.

5. Glossy lip trend

Lippen, we kunnen er niet over ophouden. De ultieme look blijkt op het moment de goed gevulde lip te zijn, in navolging van de vele sterren die er jaarlijks wat fillers in laten spuiten. De glossy liptrend zet de lippen goed in het zonnetje en maakt ook van de minder volle lip, een prachtige eyecatcher.

Meer make-up trends en beauty? Je leest het hier.