Ware liefde kun je aan deze 4 tekenen herkennen

Vlinders in je buik, een romantische fling, een vaste relatie: de liefde is heerlijk. Meestal dan. Want hoe je het went of keert, er zit wel degelijk een verschil in soorten liefdes. Een relatie die al jaren duurt hoeft niet per se te beteken dat deze ook goed is, je gelukkig bent of dat je partner ook echt je ware liefde is. Maar hoe weten we nu of we met de ware te maken hebben?

Ladify geeft, met behulp van therapeut en professor sociologie Terri Orbuch, een masterclass over hoe je ware liefde kunt herkennen.

De 4 tekenen van ware liefde

Volgens Orbuch – eveneens professor aan de Oakland University en University of Michigan – herken je ware liefde aan deze 4 signalen:

Invloed

Je herkent het vast: als je tot je over je oren verliefd bent, beïnvloed je elkaar. Je deelt lief en leed met elkaar en hecht sterk waarde aan de mening van de ander. Ook als het gaat om moeilijke en/of grote beslissingen.

Wanneer er volgens Orbuch sprake is van ware liefde, dan deel je graag goed én slecht nieuws met elkaar. In good times and in the bad dus. Bij lust is dat volgens de professor veel minder het geval en klopt je voor dergelijke zaken eerder bij een goede vriend(in) aan.

Verbinding

Dit is misschien wel één van de meest duidelijke tekenenen die wijst op ware liefde. Iemand van wie je écht houdt, stel je het liefste voor aan je omgeving: je vrienden, familie, iedereen mag het weten hoe verliefd je bent.

Iemand die je graag ziet omdat er veel lust in het spel is, hoef je daarentegen niet per se aan iedereen voor te stellen. Dat is immers nergens voor nodig.

Ware liefde-3
Credits: Tyler Nix

Openheid

Liefde en communicatie is niet altijd makkelijkeens lastig zijn. Vind je iemand waarbij je je écht op je gemakt voelt, alles mee durft te delen en waarbij je je voor niets hoeft te schamen? Dat zou zomaar eens een teken van ware liefde kunnen zijn.

Van familie issues tot onzekerheid en van passies tot het delen van je dromen: bij een echte liefde durf je alles open te bespreken, alsof het vanzelf gaat.

Wanneer er sprake is van lust, bereik je dat punt waarschijnlijk niet. Praten over luchtige, meer oppervlakkige zaken is geen probleem. Maar gesprekken over wat jou écht bezig houdt? Die kan je met een lust-gedreven-lover niet voeren.

Wij

Een beetje klef en cheesy, maar blijkbaar is dit één van de tekenen dat je relatie goed zit: bij ware liefde spreek je volgens Orbuch in de wij-vorm in plaats van de ik-vorm. Je ziet het leven dus voor je met je partner in plaats van dat je het leven ‘alleen leeft’.

Ware liefde
Credits: Jeremy Banks