4 ideeën voor meer groen in huis

Planten dragen bij aan luchtzuivering, verminderen stress en verbeteren onze concentratie. Reden te meer om wat extra groen in huis te halen, want naast al die voordelen voor onze gezondheid fleuren ze een ruimte ook direct op. Een perfecte aanvulling op ieders interieur. Van de badkamer tot het toilet en de living: vergroen jouw interieur met deze ideeën voor meer groen in huis.

Creëer een Plant Wall

Veel kantoren hebben er tegenwoordig al één en ook in de interieurs van hotels en cafés is de plant wall een graag gezien object. Ideaal voor de luchtzuivering én de verfraaiing van de ruimte. Haal ook een plantenmuur in huis en breng jouw woonkamer tot leven. Bevestig rekken aan de muur waarin je de potten met planten plaatst of laat ze groeien in een speciale verticale tuin. Planten die zeer geschikt zijn voor zo’n wall zijn Klimop, mos, varens, vetplanten, lepelplant, Epipremnum, Anthurium, siernetel, bromelia, Pilea, graslelie of Monstera. Twijfel je of je zo’n muur in leven kunt houden? Met groen in de vorm van een kunstplant kom je ook een heel eind.

Kies één statement piece

Wil je meer groen in huis, dan betekent dat niet per se dat je direct tientallen planten moet aanschaffen om je interieur op te fleuren. Eén grote statement plant kan het verschil al maken. In een mooie opvallende pot wordt dit de eyecatcher van jouw interieur. Een plant die zich perfect leent als statement is de gatenplant, ofwel de populaire Monstera. Zo’n plant kan wel 2 tot 3 meter hoog worden als je hem de ruimte geeft, hoewel hij zich in jouw woon- of slaapkamer wel wat zal inhouden.

Tover je keuken om tot kruidentuin

Een beetje extra groen én kruiden voor in jouw gerechten: een kruidentuin in de keuken is multifunctioneel. Zet kruiden zoals basilicum, rozemarijn, tijm en bieslook in mooie potten op jouw aanrecht voor wat extra groen in huis, of hang ze als hangplantjes aan een rek aan de muur. Niet alleen komt jouw keuken zo tot leven, je hebt ook altijd iets lekker in huis om jouw gerechten mee te verrijken.

Creëer een Urban Jungle

Groen, groener groenst; de Urban Jungle is mega populair en zien we terug in heel veel interieurs. Eigenlijk is het een mix van veel verschillende groene planten die gezamenlijk een botanische jungle sfeer creëren. Het vergt wat commitment om alle plantjes in leven te houden, maar zo’n groene weelde is niet alleen heerlijk voor de lucht in huis, maar ook voor het nabootsen van tropische vakantiesferen! Zelf een Urban Jungle maken? Vind hier wat tips.

Vergeet de badkamer & het toilet niet

Misschien niet heel vanzelfsprekend, maar ook je badkamer en toilet kun je opfleuren met wat extra groen. Kies voor de badkamer planten die houden van een hoge luchtvochtigheid, bijvoorbeeld een varen of een lepelplant. In het toilet kun je een luchtreinigende plant plaatsen zoals bamboe of leliegras. Deze laatste gedijt ook prima in een donkere ruimte.