3x een recept voor ijskoffie

Wanneer het warm is willen we wel eens wat anders dan een kop warme drank. Een ijskoud koffietje is dan een perfect alternatief voor dat dagelijkse bakkie cafeïne. Want dat opkikkertje kunnen we ook met dit weer goed gebruiken. IJskoffies: je kunt voor de gezonde versie gaan, maar ook uitpakken zoals ze dat bij de Starbucks zo goed kunnen. Wij zetten 3 recepten voor een ijsssskoude koffie voor je op een rij.

Recept voor ijskoffie, the healty version

Zoals we al zeiden hoeft een ijskoffie niet ongezond te zijn. En ingewikkeld al helemaal niet. Voor dit recept voor ijskoffie, vul je een mooi tumbler glas met ijsklonten. Giet een vers gezette dubbele espresso er overheen en voeg er een wolkje melk (welke soort dan ook) aan toe om het af te maken. Kei eenvoudig, maar me-ga lekker!

recept voor ijskoffie

Recept voor Iced Coco Coffee

Iets minder gezond, maar absoluut wel heel erg lekker: onze Iced Coco Coffee. En easy mixje, met verrassende smaak! Wat moet je mixen? Een handvol ijsblokjes, een verse dubbele espresso, en een half glas kokosmelk. Doe de ijsblokjes en ijskoude kokosmelk in een long drinkglas, voeg de dubbele espresso er aan toe en meng met een roerstaafje. Smullennn!

recept voor ijskoffie

Recept voor Frappuccino

IJskoffie’s komen natuurlijk ook in milkshake vorm en wat krijg je dan: de Frappuccino. Eén waar de Starbucks natuurlijk gebekend om staat. Wij maken hem in onze eigen keuken. Voor dit recept voor ijskoffie mix je 1 glas amandel- of sojamelk, 1 espresso, een hand vol ijsklontjes en een bolletje slagroomijs. Alles in de blender en mixen maar! Aftoppen met een toef slagroom, karamelsaus en hazelnootkruimels. Bon app!

recept voor ijskoffie