30 mei op Netflix: seizoen 5 van House of Cards

Bijna vier maanden geleden werd de officiële datum van het nieuwe seizoen van House of Cards bekend gemaakt. Op 20 januari 2017, precies ook de datum dat de inauguratie van Donald Trump plaatsvond, werd de onderstaande video door Netflix online gezet. Met niets meer dan een wapperende Amerikaanse vlag en een koor van kinderstemmen die de zogeheten Pledge of Allegiance opnoemen, komt daarna de datum 5.30.17 in beeld:

“I pledge allegiance to the flag of the United States of America, and to the republic for which it stands, one nation under God, indivisible, with liberty and justice for all”

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5xUZKyPBaR0&w=560&h=315]

Inmiddels is het bijna zover en heeft Netflix een officiële trailer uitgebracht van het nieuwe seizoen. De trailer kun je onderstaand bekijken:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=UW8Zyt8SF_U&w=560&h=315]

Frank Underwood laat zich in deze trailer behoorlijk negatief uit over het Amerikaanse volk en zegt tegen Claire dat het vol hem en Claire nodig heeft, omdat het volk zelf niet weet wat het wil.

Wat we van seizoen 5 mogen verwachten, is nog niet helemaal duidelijk. Maar dat het verder zal gaan waar seizoen 4 ophield, moet haast wel. Het vierde seizoen eindigde namelijk met de woorden: “We buigen niet voor terrorisme. Wij creëren het terrorisme.” Als het Frank en Claire vergaat zoals ze het normaal vergaat, gaan ze mensen uit de weg ruimen die hen in de weg staan. Wie dat zijn, zal over een paar weken blijken.

Seizoen 5 van House of Cards op Netflix

Zoals Netflix met alle seizoenen van House of Cards heeft gedaan, komt ook het vijfde seizoen in één keer online te staan. Zelf zit ik in Parijs als seizoen 5 van House of Cards op Netflix staat, maar zodra ik terug ben, denk ik dat ik in een paar avonden het hele seizoen er doorheen ga jagen. Dat is sowieso ijzersterk aan House of Cards: na elke aflevering wil je direct die volgende aflevering óók zien!

Heb je nog nooit House of Cards gekeken, dan raad ik het je zeker aan. Je kunt met vier seizoenen direct een beetje vooruit en daarna kun je dus gelijk door met het vijfde seizoen. Super toch! 😀