3 auteurs die je niet mag missen als je van thrillers houdt

In de schaarse hoeveelheid vrije tijd die ik heb, pak ik graag een boek om lekker een paar hoofdstukken te lezen. Verspreid door het hele huis liggen boeken die ik nog wil lezen. In de grote kast beneden staan er flink wat, boven op mijn kamer liggen er een stuk of wat en ook in een andere kast boven staan boeken die ik nog niet heb gelezen. Eind vorig jaar besloot ik eens een lijstje te maken: ik moest er nog 31 lezen. Inmiddels heb ik deze lijst al aardig weten te downsizen, maar er blijft nog genoeg over! En met een paar nieuwe boeken op komst van mijn favoriete auteurs is er nog wel wat werk aan de winkel.

Over het algemeen lees ik vooral thrillers en er zijn een paar auteurs die ik je echt niet wil onthouden!  Houd je ook zo van spannende boeken? En neem je jezelf bij elk hoofdstuk voor: nog eentje en dan stop ik? Is het bij jou ook regelmatig diep na middernacht als je moe maar tevreden een spannend boek dicht slaat, omdat het ein-de-lijk uit is? De onderstaande auteurs mag je dan echt niet missen!

Jussi Adler-Olsen

Ruim een jaar geleden ging ik met mijn moeder naar het Boekenfestijn in Ahoy, Rotterdam. Eén groot walhalla met letterlijk duizenden boeken. Daar stuitte ik op de boeken van Jussi Adler-Olsen. De flaptekst van het boek De vrouw in de kooi sprak me wel aan: een jonge politica die verdwijnt zonder een spoor achter te laten. Brigadier Carl Mørck, hoofd van Afdeling Q (onopgeloste zaken) weet na enkele jaren een grote doorbraak te forceren in het onderzoek, waarbij wraak een belangrijk aspect blijkt in het bizarre plot van het verhaal. Ik heb enorm genoten van dit boek en ook van de andere vier boeken die tot nu toe in deze reeks zijn verschenen. Het zesde boek is op komst: ik kan niet wachten!

Lisa Jackson

Ik weet niet meer of het nou de boekenbak in de HEMA of in de Albert Heijn was waar ik een boek van schrijfster Lisa Jackson zag liggen, maar toen ik las waar het boek over ging dacht ik: HEBBEN! NU! En zo geschiedde: Slaap zacht verdween in mijn winkelmandje. Dit is echt zonder overdrijven één van de betere boeken die ik heb gelezen. Een vrouw wordt levend begraven. Voor journaliste Nikki Gillette een kans om het verhaal te schrijven waar ze altijd al op heeft gehoopt. Maar dan wordt er opnieuw een lijk gevonden. En nog één. Inmiddels heb ik ook het boek De zevende doodzonde van Lisa Jackson gelezen en ik garandeer je dat er meer zullen volgen 😉

Karin Slaughter

Al sinds ik me kan herinneren lees ik de boeken van Karin Slaughter. Of nou ja, lezen. Het is eerder verslinden. Dit is één van de weinige schrijfsters waar ik echt geen genoeg van kan krijgen. Zij schrijft zulke verknipte boeken, die kun je gewoon geen seconde wegleggen. Ik verhonger bij wijze van nog liever dan dat ik mezelf tien minuten de tijd geef om een fatsoenlijke lunch naar binnen te werken: zo goed vind ik haar boeken. Alles begon met het boek Nachtschade. In het stadje Grand County wordt een jonge lerares verkracht en vermoord. De plaatselijke kinderarts/lijkschouwer (ja, vreemde combi hè) Sara Linton vindt het slachtoffer. Haar ex-man Jeffrey Tolliver is hoofd van de politie en leidt de zaak. Ondanks hun verstoorde relatie moeten ze samen op zoek naar aanwijzingen in deze zaak. Ik heb alle boeken uit deze reeks en daar gaat er binnenkort eentje bij komen. Halverwege de maand juni verschijnt namelijk het nieuwste boek van Karin Slaughter. Ik kan niet wachten!

Vooruit .. een bonustip: Paula Hawkins

Tijdens het schrijven van dit artikel werd ik geattendeerd op Paula Hawkins: schrijfster van het boek Het meisje in de trein. Dit boek is momenteel zo’n hype dat er elke vijf seconden één exemplaar wordt verkocht. Tel je mee: elke vijf seconden één exemplaar. Ka-ching, kassa! Ik heb het boek nog niet gelezen, maar mag het binnenkort lenen en ik moet zeggen: daar kijk ik nu al naar uit. Oké, het verhaal van het boek: Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke treinrit is een beetje hetzelfde: zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Op een dag ziet ze echter iets vreemds in de tuin van het stel en Rachel stapt naar de politie met haar verhaal. Het blijkt dat de vrouw van het stel vermist wordt en Rachel raakt daarmee verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen. Was het beter geweest als ze zich niet met deze zaak had bemoeid?