2021 onvruchtbaar jaar voor singles

Eigenlijk is het een open deur, maar ook de cijfers bevestigen nu dat 2021 geen vruchtbaar jaar was voor singles. Geen beloofde Summer of Love, het afgelopen jaar was voor singles zelfs zeer uitdagend met de steeds wisselende maatregelen en daarmee mogelijkheden om erop uit te gaan met een (nieuwe) date. Online dating app happn voorzag ons weer in interessante feiten over wat singles van hun liefdesleven hadden verwacht in 2021 en welke van die verwachtingen nu echt zijn uitgekomen. Tipje van de sluier: de algemene conclusie van meer dan 1.000 Nederlandse singles op Happn was dat 2021 een ietwat teleurstellend jaar is geworden.

Hoge verwachtingen

Dat Nederlandse singles optimistisch zijn, blijkt wel uit het gegeven dat veel van de singles dacht dat 2021 hun jaar zou worden met betrekking tot de liefde. Wel 36% van de singles hoopte op dit moment een relatie te hebben en 31% wenste op zijn minst iemand ontmoet te hebben (de betrekking hoefde nog geen naampje te hebben). Helaas, 59% van de verwachtingen zijn niet uitgekomen dit jaar. Onze single liefdeslevens worden dan ook als rustig en ietwat teleurstellend beoordeeld. Wat op viel is dat door de teleurstellende resultaten, wel 71% van de singles hun dating apps 1 tot 4 keer van hun telefoon verwijderde. De bekende haat-liefde verhouding met het online internet daten.

2021 onvruchtbaar jaar voor singles

Daten in coronatijd

Ondanks de coronamaatregelen had 44% van de singles met een happn app, minstens één real-life date met hun Crush. Het vaakst werd voor een diner date, wandeldate of actieve date gekozen. Je moet immers wat, wanneer de cafés op slot zitten en ook de deuren van de bioscoop gesloten blijven. Ook hierbij kwam het bekende dateleed vaak kijken en bleek 2021 onvruchtbaar jaar voor singles te zijn. Maar dat alle singles single bleven in 2021 is zeker niet het geval. Zo’n 1 op de 5 van de real-life dates mondde uit in een relatie.

2021 onvruchtbaar jaar voor singles

Fun facts

  • 2021 onvruchtbaar jaar voor singles
  • 2 miljoen Dutchies waren op zoek naar echte liefde
  • De singles hebben meer dan 330 miljoen likes gegeven in happn
  • Meer dan 80 miljoen berichten zijn er verstuurd op de app
  • De meest gebruikte emoticons waren het hartje en het vliegtuig
  • De meest gebruikte woorden: #humor #altijd #samen
  • De meest essentiële kwaliteiten: liefdevol, loyaal en zorgzaam
  • In 2021 ontstonden er zo’n 9 miljoen crushes

Geloof in de liefde

Gelukkig blijven onze singles geloven in de liefde. Betere tijden moeten er toch eens aankomen? Zo’n 17% van de happn-singles geeft aan echt nog plezier te beleven met swipen en liken, en zal online blijven daten. Zo’n 30% zal de focus verleggen naar real-life dating; zij missen het contact in levende lijve. Toch blijft het voor veel singles (43%) nog onzeker waar en hoe zij hun toekomstige partner gaan vinden. Wat is de liefde toch spannend!