12 x de prachtige poëzie van Rupi Kaur

Eerder schreef ik op Ladify al over de gedichten van Erin Hanson, een Australisch meisje dat prachtige poëzie op papier zet. Via Pinterest kwam ik in aanraking met haar woordkunsten en via Pinterest kwam ik ook Rupi Kaur tegen. Als ik de categorie Citaten bekijk op dit social media kanaal zie ik regelmatig de prachtige tekeningen en gedichten van Rupi Kaur voorbij komen.

 

Wie is Rupi Kaur?

Rupi Kaur is een vrouw die in Toronto, Ontario woont. Terwijl ze opgroeide, las ze alles wat ze maar in handen kreeg. Het fascineerde Kaur dat boeken het vermogen hebben om je uit de realiteit te halen en je te “verplaatsen” naar een andere “realiteit”. Ze zegt dat dit waarschijnlijk is waarom ze zelf zo’n enorme drang heeft om te schrijven. Het is de gewoonte van Rupi Kaur om te veel te voelen en die gevoelens geschreven te willen uiten. Zoals ze zelf zegt: “I want to put words to feelings we have trouble putting into words.” Dat klinkt goed toch 😉

Rupi Kaur – Milk and Honey

Inmiddels is er een boek verschenen van Rupi Kaur. Dit boek heet Milk and Honey en is opgedeeld in vier hoofdstukken. Daarin dealt ze onder andere met liefde, verlies en vrouwelijkheid. Op haar website valt te lezen: “Milk and Honey takes readers through a journey of the most bitter moments in life and finds sweetness in them, because there is sweetness everywhere if you are just willing to look.” Wil je het boek kopen, dan kun je op de website van Rupi Kaur terecht, waar je wordt doorverwezen naar verkooppunten.

 

Volg Rupi Kaur op social media

Vind je net als ik de gedichten van Rupi Kaur prachtig en wil je er daar regelmatig wel eentje van zien? Dan raad ik je aan om haar te volgen op één van de vele social media kanalen. Dat kan via Instagram, Facebook, en Twitter.