11x inspiratie voor kindertraktaties (deel 2)

Bijna twee jaar geleden schreef Lin een blog met daarin 11x inspiratie voor kindertraktaties. Naast dat er leuke traktaties aan bod kwamen in dit blog, deelde ze ook handige tips over het maken van de traktaties. Omdat er nog zoveel meer leuke mogelijkheden zijn om traktaties voor een kinderverjaardag te maken, deel ik graag nog eens 11 leuke ideeën.

Dierlijke kindertraktaties

Voor kinderen is het altijd leuker om iets op te eten wanneer het lijkt op iets dat ze kennen. En als het dieren betreft, is het voor kinderen eigenlijk vrijwel altijd goed. Wat dacht je er dus van om die dingen te combineren en een dierlijke traktatie te maken. Hoewel ik zelf absoluut niet van banaan houd, vind ik de dolfijn en de pinguïn wel echt twee supertoffe kindertrakties. Zonder twijfel gaan deze traktaties heel erg in de smaak vallen op school.

Kindertraktaties van gebak of snoep

Wat er bij kinderen natuurlijk altijd in gaat, is snoep of gebak. Ook daar zijn op het gebied van kindertraktaties voldoende dingen mogelijk. Zelf vind ik de Ninja Turtles cupcakes erg leuk gemaakt. Houd je zoon of dochter niet van de Ninja Turtles, dan kun je hier natuurlijk tal van variaties op bedenken. Denk bijvoorbeeld aan cupcakes met een voetbal er op, cupcakes met Minions er op of cupcakes van een andere Disney-film.

Ben je minder creatief of heb je minder tijd om zo gedetailleerd te werken, dan zijn de bakjes met popcorn altijd goed. Kies voor leuke, feestelijk gekleurde bakjes zoals op onderstaande foto’s te zien. Of koop ergens van die kartonnetjes voor popcorn, zoals je die in de bioscoop ook vaak hebt.

Met een beetje eigen creativiteit en de hulp van Pinterest kun je overigens ook ver komen op het gebied van kindertraktaties. Daar is namelijk eindeloos veel inspiratie te vinden. De ideeën variëren in hoe moeilijk het is om te maken en hoeveel tijd het kost, maar dat houdt wel in dat er voor iedere ouder kindertraktaties te vinden zijn die je zelf kunt maken!