10 gouden tips voor de eerste date

Het is zover. Na wat heen en weer ‘geapp’, is het tijd voor de eerste date. Heel leuk, zeker, maar ook spannend. Je maakt tenslotte maar één keer een eerste indruk. Dus, hoe pak je dit handig en enigszins ‘nonchalant’ aan? En belangrijker: wat ga je samen doen? Of je nu een date queen bent of net komt kijken, een lijstje met goede tips is altijd welkom. En die tips zijn vaak simpeler dan je denkt…

Vijf favoriete first dates

Wij vroegen een afspraak-expert naar de allerleukste activiteiten voor een eerste date. Dus hou pen en papier bij de hand en je agenda in de aanslag, want met deze eerste date tips volgt die tweede, derde, en vierde ’tête-à-tête’ vast snel.

Ook onze redactie dook deze top 10-lijst met date must do’s in, en selecteerde alvast vijf favorieten voor je:

1. Biertjes aan de bar

Samen een drankje doen in een bar of leuk café is niet voor niets een klassieker. In de kroeg een biertje drinken is laagdrempelig, zonder verdere verplichtingen én vaak vanzelf gezellig. Want na paar glaasjes praat je makkelijker en gieren die zenuwen minder snel uit de bocht. Ook voor 0%-drinkers is de barkruk een plek met weinig date-risico’s. Geen klik? No hard feelings. Eenmaal buiten loop je zo allebei weer een andere kant op.

2. Samen de keuken in

Een van de beste manieren om elkaar snel te leren kennen, is achter de pannen. Samen boodschappen doen en daarna de keuken in duiken, is dé manier om laagdrempelig en ‘on the go’ vragen aan elkaar te stellen. En het leuke is, dat je na het kokkerellen ook nog samen kunt genieten van het lekkere diner dat jullie hebben gemaakt. ‘Liefde gaat door de maag’, een voorspelbare maar oh zo ware open deur 🙂 Keukenprinses of niet: go for it!

3. Cabaret of stand-up comedy

Op een fijne eerste date is lachen een must. Toch? Van al die serieuze gesprekken word je misschien heel wat wijzer, maar van samen lachen vliegen de vonken vaak pas echt over. En geef toe, wat is er sexier dan een man die je aan het lachen maakt. (En andersom!) Tip: ga voor een avondje slappe lach naar een cabaretvoorstelling of stand-up comedy show. Succes gegarandeerd!

4. Picknicken á la Virgin River

Een mand vol lekkere dingen, kazen, fruit, stokbrood, chocola, een kleedje, fles wijn… Ga samen wandelen op het platteland, rust tussendoor uit op het picknickkleed en je hebt een top date. Zo’n eerste afspraakje in het groen wordt vanzelf romantisch. Zonder gedoe met kaarslicht of tafellinnen. En het fijne is dat die ongemakkelijke stiltes of zenuwachtige trekjes niet eens opvallen als je samen tussen de koeien loopt.

5. Samen de Escape Room in (en uit!)

Ben je niet zo’n prater? Word je al nerveus bij de gedachte dat je het gesprek op gang moet houden? Dan is dit dé tip voor jouw eerste date: de Escape Room. De ‘escape-hype’ is natuurlijk al een tijdje aan de hand, maar jezelf laten opsluiten is nog steeds een leuke en goede manier om elkaar te leren kennen. En van de adrenaline die vrijkomt, kun je alleen maar verliefder worden 😉 Win-win!

Wat is jouw ultieme eerste date tip?