1 Night in… Lissabon!

In de reeks 1 Night in… hebben we je de eerste keer gelijk maar meegenomen naar Down Under. Natuurlijk geen alledaagse bestemming omdat het gewoonweg aan de andere kant van de wereld ligt! Dus hebben we besloten om deze keer iets dichter bij huis te blijven. Lissabon om precies te zijn! Op zo’n 2 en half uur vliegen vanaf Amsterdam bereik je de fantastische hoofdstad van Portugal. Die verrassend genoeg na mijn bezoek, toch wel op een gedeelde eerste plaats van Europese steden staat! En dat had ik van te voren nooit kunnen vermoeden.

Met wederom de nodige tips van vrienden en collega’s en een 100% Lissabon boekje in mijn tas (voor de super handige en gave wandelroutes langs de niet standaard toeristische attracties) zijn we de stad gaan verkennen. Je kunt er wel een week vertoeven (train van te voren wel met heuvels lopen, want anders kom je er niet zonder de nodige spierpijn van terug!), maar zoals je gewend bent van de 1 Night in… reeks gaan we je voor een middag/ avond de leukste tips geven.

Lisboa

Belém

Pak in de middag de trein of tram richting de wijk Belém. Het is de meest monumentale wijk van de hoofdstad en bekend vanwege zijn prachtige bezienswaardigheden zoals het Mosteiro dos Jerónimos (Hiëremonietenklooster) en de Toren van Belém. Maar de lekkerbekken onder ons gaan naar Belém voor HET bekende puddingbroodje, oftewel Pasteis de Belém. Dagelijks gaan er zo’n slordige 20.000 stuks over de toonbank van dit warme puddingbroodje, wat je eet met een laagje poedersuiker en kaneel erover. Neem er een aantal mee als toetje voor na het eten!

Geen dag gaat voorbij zonder een goede ‘einde middag borrel’ en die pak je in Belém bij Piazza di Mare. Een lekker wijntje aan de Taag met uitzicht op de bekende Ponte 25 de Abril (kleinere variant van de Golden Gate in San Francisco) en het Christus beeld en je waant je in San Fran, Rio en Lissabon tegelijk!

Pasteis!

Grapes & Bites

Van borrelen krijg je honger!

Nou zijn er aardig wat leuke eettentjes te vinden in de stad, maar de leukste bevinden zich toch écht in de oude wijk Bairro Alto. Smalle oude straatjes, hippe leuke winkeltjes en de ontzettend relaxte sfeer kenmerken deze wijk waar je ’s avonds heerlijk doorheen kunt slenteren.

Wil je echt tussen de locals eten én heerlijke wijnen en port drinken, ga dan zeker naar Grapes & Bites (Rua da Norte 81). Met zijn bijna 200 soorten wijn (zelfs groene?!) en port, heerlijke Portugese hapjes (kaasjes, hammetjes en kleine gerechtjes) en regelmatig live muziek zeker een aanrader voor een meer dan leuke avond!!

Grapes & Bites