Brownies met frambozen en witte chocolade – recept

Soms kom je van die recepten tegen waar je al van gaat kwijlen als je alleen al naar de afbeelding kijkt. Dat had ik dus bij het onderstaande recept voor frambozenbrownies van Albert Heijn. Het recept lag echter al een hele tijd te verstoffen in de kast en vorige week woensdag besloot ik om ’t dan toch maar eens een keer te gaan maken. En ik kan je vertellen: het resultaat was zeer, zeer smakelijk.

Dit haal je in huis voor de frambozenbrownies

Voorafgaand aan het creëren van deze zeer smakelijke versnapering moet je waarschijnlijk nog even naar de supermarkt toe. Daar moeten minimaal de onderstaande producten in jouw winkelmandje of winkelwagentje belanden, waarbij ik even ben uitgegaan van wat ik gekocht heb in plaats van het originele recept:

  • 250 gram frambozen
  • 250 gram pure chocolade
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram kristalsuiker
  • 100 gram witte chocolade
  • 6 eieren
  • 1 vanillestokje

En zó maak je deze heerlijke brownies

Heb je alles in huis, dan kun je aan de slag gaan met het maken van de brownies met frambozen en witte chocolade. Dat gaat als volgt:

Verwarm de oven voor op 170ºC. Neem een ovenschaal en bekleed deze met bakpapier. Smelt de roomboter in een steelpan. Hak ondertussen de pure chocolade in stukken. Is de boter gesmolten, haal dan de pan van het vuur. Roer de chocolade door de boter totdat de chocolade geheel is gesmolten.

Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit met de punt van een mes. Doe het merg in een grote kom en voeg de eieren toe. Klop dit luchtig met een mixer en voeg ondertussen de suiker in delen toe. Schep de gesmolten chocolade al roerend door het eimengsel. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en schep dit erdoor.

Breek de witte chocolade in stukjes. Meng de helft hiervan door het beslag. Voeg ook de helft van de frambozen toe en roer voorzichtig. Giet dit over in de ovenschaal. Verdeel de resterende frambozen en de resterende witte chocolade over het beslag en bak de brownies gaar in zo’n 30 minuten. Laat de brownies afkoelen, snijd in (liefst grote) stukken en geniet ervan!

Benieuwd naar het originele recept, bezoek dan de website van Allerhande.