Recept: rijkelijk belegd broodje hamburger

Eigenlijk eet ik helemaal niet vaak een broodje hamburger, maar zo nu en dan vind ik het wel lekker. Toen ik pas thuiskwam en er een broodje hamburger op tafel stond (of nou ja: alle losse onderdelen van het broodje hamburger) had ik er dus best wel trek in. Wil jij jezelf ook verblijden met een rijkelijk belegd broodje hamburger, dan biedt onderstaand recept wellicht inspiratie! Ingrediënten voor het broodje hamburger Onderstaande ingrediënten had ik in huis voor het maken van het broodje hamburger. Uiteraard kun je daar naar eigen inzicht mee variëren. Vind je tomaat bijvoorbeeld lekker, dan zou je dat ook nog toe kunnen voegen aan de onderstaande lijst met ingrediënten. En houd je van saus op je hamburger, dan kun je mayonaise, curry en/of ketchup op tafel zetten voor de liefhebber. 1 pak met 4 hamburgerbroodjes 2...

Recept: preilasagne met spek en mozzarella

Een tijdje geleden at ik voor het eerst preilasagne en ik was direct verkocht. Waar de ‘standaard’ lasagne bestaat uit onder andere gehakt en tomatensaus, gebruik je voor dit recept compleet andere ingrediënten. De gehakt is vervangen door spekjes en in plaats van tomatensaus gebruik je bechamelsaus. Dat kun je zelf maken van bloem, boter en melk, maar ik gebruik in dit recept een kant-en-klare pot. Als groente heb je voor deze lasagne prei en tuinerwten. Het resulteert in een lekkere preilasagne die je ongetwijfeld vaker op tafel gaat zetten. En hoewel lasagne vaak klinkt als en er uit ziet als een moeilijk te maken gerecht, valt het echt hartstikke mee. Het enige wat je echt nodig hebt, is een beetje geduld, maar dat valt echt alles mee! Het langste is de oventijd en zelfs dat is maar een half...

Hotspot: Fenix Food Factory in Rotterdam!

Een gezamenlijke passie voor lekker eten, drinken en lokale ambacht! Dat resulteerde er ongeveer 2 jaar geleden in dat een aantal Rotterdamse ondernemers hun passie met elkaar deelden en hun droom werd gerealiseerd in een oude havenloods op Katendrecht. Schuin tegenover het bij iedereen bekende Hotel New York. Lokale Food heaven! De Fenix Food Factory is geboren en nu een echte Rotterdamse culinaire broeiplaats. Een plek waar je heerlijk boodschappen kunt doen, leert van de foodies die met passie kunnen vertellen over hún product en vooral om gewoon lekker te borrelen en een hapje te eten. Plank Door de diversiteit van de ‘kraampjes’ een compleet concept waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen, borrelen en dineren. Wat vooral een aanrader is, zijn de ‘planken’. Je huurt voor ongeveer € 15,- een mooie houten plank, bestek en je gaat vervolgens met je...

Recept: zomerfruitsmoothie met havermout

Als het aankomt op mijn ontbijt, varieer ik daar regelmatig mee. De ene keer eet ik een eierkoek met Nutella of pindakaas en hagelslag. De andere keer kook of bak (soms met spek) ik een ei of omelet. Soms staan er boterhammen op het menu met jam. En soms zijn het twee krentenbollen en een sneetje onbijtkoek. Maar afgelopen weekend stond er iets heel anders op het menu, namelijk een smoothie. Niet zomaar een smoothie, maar eentje met havermout. Iets wat ik nog nooit op had, maar waar ik wel erg benieuwd naar was. Het schijnt namelijk dat een smoothie met havermout best voedend is, waardoor je de smoothie als volledig ontbijt kunt beschouwen. En je zou helemaal geen hongergevoel hebben na het nuttigen van een smoothie met havermout. Dat wilde ik wel eens testen, dus ging ik aan de...

Recept: kapsalon

Waar ik doordeweeks over het algemeen een redelijk gezonde maaltijd eet, vind ik het in het weekend vaak lekker om wat minder gezond te eten. Maar omdat elk weekend patat met een frikandel speciaal nou ook niet het ideaalbeeld is en ik er wel van houd om zelf eten klaar te maken, besloot ik om thuis eens kapsalon op tafel te zetten. Omdat het een kwestie is van wat dingen opwarmen en bij elkaar voegen ook nog eens ideaal als je niet te veel tijd kwijt wilt zijn aan het maken van je maaltijd. Kapsalon is een vrij nieuw gerecht binnen de Nederlandse grenzen. Als we de verhalen mogen geloven, bestaat het hier sinds 2003. Het zou als volgt zijn gegaan: Nataniël Gomes is eigenaar van een kapsalon aan de Schiedamseweg in Roterdam. Hij liet bij een shoarmatent vlakbij zijn...

Hoe bak je dé perfecte Loetje biefstuk?

Dé perfecte biefstuk. Voor de een goed doorbakken bijna als een sucadelapje, voor de ander het liefst zo rood mogelijk met het bloed op je bord. Ik zelf hou ervan als de buitenkant een tikje knapperig is en hij aan de binnenkant nog mooi rood is (medium rare). De plek waar dat ze hem op deze manier áltijd perfect serveren, is zonder meer Loetje. Voor wie niet bekend is met dit van origine Amsterdamse fenomeen (echt, onder welke steen heb je gelegen ;-))….. Loetje is dé plek om al sinds jaar en dag dé allerlekkerste biefstuk te eten. Niks geen poespas eromheen. Geen sausjes. Geen kruidenboter. Niks. Gewoon mooi puur vlees in zijn eigen jus. Liefst met een verse witte boterham erbij om in de jus te soppen. Geen geheim meer… Maar hoe krijg je nou die perfect gebakken biefstuk...

Recept : Tortilla de Patata

Tortilla

Tortilla de patata is in Spanje het meest geserveerde en bekendste gerecht. Je besteld dit als tapas maar het wordt ook thuis gegeten als licht diner. Er zijn inmiddels veel versies van de tortilla de patata. Recept Tortilla de Patata Voor 4 personen heb je het volgende nodig: 8 grote aardappelen 2 uien 7 grote eieren 2 tot 3 kopjes olijfolie Zout en peper naar smaak Bereidingswijze: Schil de aardappelen en snij deze door de helft in de lengte. Leg de halve aardappelen met de platte kant neer en snij deze vervolgens in de lengte in 8 gelijke stukken. Schil de ui en snij het klein. Niet te klein :). Leg de aardappelen met de uien in een kom en mix ze. Voeg een beetje zout en peper toe naar smaak. Eventueel kun je ook kerrie toevoegen. Verwarm de olijfolie...

Recept: omeletrolletjes met ricotta en rauwe ham

In mijn koelkast heb ik een aantal producten standaard staan. Zo staat er altijd een doosje met 6 of 10 eieren. Regelmatig kook ik ’s ochtends een eitje voor bij het ontbijt op brood of bak ik een ei met wat ontbijtspek. En ’s avonds gaat er geregeld een gekookt ei door de salade heen. Voor nieuwe recepten met ei sta ik dan ook altijd open en toen ik het recept voor deze omeletrolletjes tegenkwam, wilde ik het direct proberen. Deze omeletrolletjes met ricotta en rauwe ham zijn bedoeld als borrelhapje, maar je kunt ze ook prima klaarmaken voor tijdens de lunch. Omdat het best wel voor herhaling vatbaar was – deze omeletrolletjes met ricotta en rauwe ham – deel ik het recept graag via Ladify. Onderstaand vind je de ingrediënten én het recept. Ingrediënten voor de omeletrolletjes Wil je...

totop